Vizita unui grup de studenți la Ambasada Britanică din Chișinău

11 April 2019

Comments are off for this post.
Vizita unui grup de studenți la Ambasada Britanică din Chișinău

Centrul de Informare și Documentare privind NATO din Republica Moldova, în parteneriat cu Ambasada Britanică Chișinău, au organizat o sesiune de discuții pentru un grup de studenți, interesați de subiecte de securitate și apărare. Sesiunea a fost condusă de atașatul militar britanic în Republica Moldova, comandantul de escadrilă Rob Hall.

Participanții, au dorit să cunoască mai multe despre rolul Marii Britanii în NATO, în calitate de membru fondator al Alianței dar și despre Forțele Armate ale Majestății Sale în general.

Subiecte abordate au ținut de: rolul Regatului Unit în cadrul Alianței și lecțiile învățate din operațiunile NATO, structura Ministerului Apărării al Regatului Unit și responsabilitățile sale întru apărarea Regatului Unit, a teritoriilor sale de peste mări, promovarea intereselor Marii Britanii, sprijinirea eforturilor internaționale de menținere a păcii și acordarea ajutorului umanitar. Totodată, s-a discutat și despre angajamentele financiare ale Regatului Unit față de NATO și despre cheltuielile globale pentru sectorul apărării.

Activitatea a fost organizată la data de 4 aprilie, 2019, în contextul aniversării a 70 de ani de la semnarea Tratatului Nord-Atlantic.

“>