Masă Rotundă Analiza comparativă a opțiunilor de asigurare a securității naționale a R. Moldova în contextul agresiunii ruse în Ucraina

16 ianuarie 2015

Comments are off for this post.

COMUNICAT

 

Marți, 20 ianuarie 2015, orele 10:00

Sala de conferinţe a Centrului de Informare și Documentare NATO din Moldova

str. Bănulescu Bodoni 2A

 

Asociația pentru Politica Externă (APE) în parteneriat cu Centrul de Informare și Documentare NATO din Moldova (CID NATO) invită experții societății civile, reprezentanții mediului academic, autorităților centrale, comunitatea diplomatică și reprezentanții mass-media să participe la Masa rotundă dedicată analizei comparative a opțiunilor de asigurare a securității naționale a R. Moldova în contextul agresiunii ruse în Ucraina.

Evenimentul va avea loc marți, 20 ianuarie 2015, cu începere de la ora 10.00, în Sala de conferinţe a CID NATO, str. Bănulescu Bodoni 2A.

În cadrul Mesei Rotunde, vor fi prezentate trei studii elaborate la comanda Asociației pentru Politica Externă cu suportul Fundaţiei Est-Europeane, din resursele acordate de Guvernul Suediei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (SIDA) și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA:

 

  1. ”Tehnologii de Conflict în Spațiul Post-Sovietic: Pericolele Agresiunii Indirecte Străine în Moldova și Potențialele Răspunsuri”, autor – Dumitru Mânzărari, Expert pe subiecte de securitate. 
  1. ”Criza din Ucraina și impactul ei asupra sistemului de securitate al Republicii Moldova”, autor – Corneliu Ciurea, Director de Programe IDIS Viitorul;
  1. ”Analiza comparativă a opțiunilor de asigurare a securității naționale a Republicii Moldova în contextul agresiunii ruse în Ucraina”, autor – Mihai Popșoi, Expert asociat APE;

Evenimentul are ca scop lansarea unor discuții competente cu privire la necesitatea analizării diverselor opțiuni de asigurare a securității și fortificării sistemului de securitate în Republica Moldova.

Va rugăm sa confirmaţi participarea Dvs. şi/sau a persoanelor delegate de Dvs. la adresa e-mail office@ape.md.

 

Chișinău, 16 ianuarie 2015