Vizită la Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”

5 decembrie 2023

Comments are off for this post.
Vizită la Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”

Pe 28 noiembrie, în cadrul proiectului „Zilele NATO” Ediția 2023, Centrul de Informare și Documentare privind NATO a avut plăcerea de a organiza o vizită academică memorabilă la Academia Militară a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun”. Acest eveniment a fost o oportunitate extraordinară de a conecta teoria cu practica și de a aduce mai aproape tinerii de lumea complexă a securității internaționale.
 Directorul Executiv CID NATO, Ion Tăbârță, a fost prezent pentru a discuta cu studenții academiei despre o serie de teme cruciale. În centrul dialogului au stat concepte precum securitatea națională și strategia de securitate a Republicii Moldova, oferind o perspectivă aprofundată asupra acestor subiecte vitale. O atenție deosebită a fost acordată și subiectelor sensibile precum situația tensionată din Transnistria și relevanța statutului de neutralitate al Republicii Moldova în contextul regional și internațional.
 De asemenea, discuțiile au inclus și dezmințirea unor mituri comune privind activitatea NATO, un aspect esențial în educarea și informarea corectă a tinerilor. Această sesiune a fost o platformă excelentă pentru a clarifica numeroase neînțelegeri și pentru a prezenta fapte obiective despre NATO și rolul său global.
 Evenimentul a fost nu doar informativ, dar și inspirațional, reușind să stimuleze interesul și curiozitatea studenților față de domeniul securității naționale și internaționale.

Mulțumim Academiei Militare a Forțelor Armate „Alexandru cel Bun” pentru găzduirea acestui eveniment și tuturor participanților pentru entuziasmul și implicarea lor activă.