Maia Sandu: Republica Moldova va adera la NATO atunci când vor dori cetățenii ei

13 aprilie 2023

Comments are off for this post.
Maia Sandu: Republica Moldova va adera la NATO atunci când vor dori cetățenii ei

Președintele Maia Sandu susține că aderarea Republicii Moldova la NATO poate avea loc doar în condițiile  în care cetățenii vor lua astfel de decizie. Totodată, șefa statului a precizat că întrucât la moment părerea moldovenilor este foarte mult influențată de dezinformarea și propaganda rusă, autoritățile depun toate eforturile pentru a asigura pacea și stabilitatea țării noaste în condițiile actuale. Declarația a fost făcută la în cadrul emisiunii În PROfunzime de la PRO TV.

„Acest lucru trebuie să și-l dorească cetățenii. Asta înseamnă schimbarea Constituției, deci acest lucru trebuie să și-l dorească cetățenii. Dacă ne uităm astăzi în sondaje, vedem că nu există sprijin pentru schimbarea neutralității în Constituție. Putem discuta mult despre motivele acestei percepții. În Finlanda, până ca Rusia să atace Ucraina, marea majoritate a cetățenilor credeau că e bine să se bazeze pe propriul sistem de apărare. Iată că a venit războiul, iar oamenii s-au speriat și au decis că nu mai este suficient să se apere cu propriul sistem și de asta au aderat la NATO.

Noi ne bazăm pe ceea ce cred cetățenii și ce-și doresc cetățenii, chiar dacă uneori această decizie este influențată prin dezinformare și propagandă. E opțiunea cetățenilor Republicii Moldova. Astăzi avem o situație și ne conducem de această situație. Dar, în același timp, facem toate eforturile ca Republica Moldova, cetățenii ei să se simtă în siguranță”, a declarat Maia Sandu.