Anunț! Conferință internațională „Întărirea securității spațiului informațional prin consolidarea rezilienței și dezvoltarea cooperării”

21 octombrie 2019

Comments are off for this post.
Anunț! Conferință internațională „Întărirea securității spațiului informațional prin consolidarea rezilienței și dezvoltarea cooperării”

Ambasada Republicii Letonia în Republica Moldova, Ambasada Marii Britanii în Republica Moldova, IDIS Viitorul și Centrul de Informare și Documentare privind NATO anunță desfășurarea pe data de 24 octombrie 2019 la Chișinău a unei conferințe de comunicare strategică cu subiectul Întărirea securității spațiului informațional prin consolidarea rezilienței și dezvoltarea cooperării.

Realizînd importanța temei propuse atât pentru Republica Moldova, cât și pentru spațiul geografic mai larg, precum și necesitatea eforturilor persistente și continue și a coordonării sistematice în această direcție, ne propunem ca, prin astfel de evenimente, să contribuim la creșterea gradului de conștientizare a rolului comunicării strategice. Evenimentul se va concentra pe securitatea spațiului informațional ca factor esențial în lupta împotriva dezinformării și pe importanța coordonării eficiente și în timp util între părțile interesate.

Conferința va reuni experți naționali din instituții de stat (Ministerul Apărării Regatului Unit, Cancelaria președintelui Letoniei), experți media (Baltic Center for Media Excellence, DFRLab, BBC Media Action, EEAS East Stratcom Task Force) și experți din mediul academic (Universitatea Cardiff) care vor împărtăși experiența și cele mai bune practici din Letonia și Regatul Unit cu părțile interesate din Moldova și specialiștilor din domeniul comunicării.

Conferința va cuprinde trei secțiuni care se vor concentra pe:
1) Importanța comunicării strategice, îmbunătățirea coordonării interguvernamentale și a unor elementele specifice de comunicare strategică disponibile guvernelor și societății civile
2) Comunicarea strategică ca instrument de comunicare corespunzătoare al instituțiilor publice, precum și ca atribut al unui mediu mass-media independent și pluralist.
3) Subiectul larg al alfabetizării mediatice și cel al studiilor specifice de cazuri de știri false, monitorizarea resurselor media, precum și opțiunile disponibile pentru agențiile de reglementare.
Acest eveniment este totodată desfășurat pentru a valorifica și continua succesul atelierului organizat anul trecut la subiectul Abordării cuprinzătoare a luptei împotriva dezinformării organizat de Ambasada Republicii Letonia în Republica Moldova împreună cu IDIS Viitorul, Baltic Center for Media Excellence și Institutul leton de afaceri internaționale, în cadrul aniversării centenarului leton. Organizată anul acesta cu sprijinul Ambasadei Britanice în Republic Moldova, conferința va continua să facă parte din programul de diplomație publică al Centenarului Letoniei, coordonat de Ministerul Afacerilor Externe al Letoniei.

Evenimentul va avea loc pe 24 octombrie la Radisson Blue Leogrand Hotel Convention Center, pe strada Mitropolit Varlaam 77, în Chișinău și va începe la ora 09.00. Pentru orice informații suplimentare, nu ezitați să contactați organizatorii prin e-mail: [email protected] sau la numărul de telefon – 079305851.

Anunț oficial al Conferinței de pe 24 octombrie_final