Câștigătorul concursului de articole științifice din cadrul Școlii NATO de Securitate

8 noiembrie 2016

Comments are off for this post.
Câștigătorul concursului de articole științifice din cadrul Școlii NATO de Securitate

“Școala NATO de Securitate” reprezintă un proiect implementat de către Centrul de Informare și Documentare NATO în Moldova, fiind o patformă pentru studenți, tineri profesioniști și reprezentanți ai societății civile din diverse regiuni ale Republicii Moldova. Scopul proiectului este de a încuraja participarea democratică a tinerilor și de a dezvolta o cultură de securitate, oferind oportunitatea de a primi informație cuprinzătoare cu privire la actualele evoluții politice și de securitate în spațiul post-sovietic și de a dezvolta capacitatea analitică și critică de gândire. Această activitate are scopul de a implementa prevederile Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului (IPAP) Republica Moldova – NATO, dar și cele ale Strategiei de Informare şi Comunicare în domeniul apărării şi securităţii.
Proiectul a cuprins evenimente din categoria diplomației publice în următoarele formate: seminarii, mese rotunde, ateliere de lucru, vizite de studiu, dezbateri cu reprezentanți ai societății civile, mass-media, instituții de stat, experți naționali și internaționali, reprezentanți ai ambasadelor acreditate în RM ale statelor member și partenere NATO.

La finele Școlii NATO de Securitate participanții au elaborat o serie de articole științifice care urmează a fi publicate în Jurnalul Academic, nr. 22.
CID NATO a organizat un concurs de lucrări academice pentru participanții Școlii NATO de Securitatea. Câștigătorul concursului va fi premiat cu o vizită de studiu în cadrul NATO HQ, Bruxelles, Belgia.
Avem deosebita ocazia de a îl felicita pe Alexei Hemei, student la Academia Militară „Alexandru cel Bun”, câștigătorul acestui concurs. Subiectul abordat în cadrul lucrării fiind „Securitatea Națională a Republicii Moldova, între Neutralitate și perspectiva Nord-Atlantică”.

Lucrarea poate fi descărcată aici Securitatea Națională a Republicii Moldova, între Neutralitate și perspectiva Nord-Atlantică.

Pentru mai multe detalii despre activitățile organizate de către CID NATO, nu ezitați să ne contactați la [email protected] sau 022 577 824.