Cea de a III-a vizită de studiu a formatorilor de opinie din regiuni la Chișinău

24 iulie 2019

Comments are off for this post.
Cea de a III-a vizită de studiu a formatorilor de opinie din regiuni la Chișinău

Centrul de Informare și Documentare privind NATO din Republica Moldova (CID NATO) în cooperare cu Oficiul de Legătură NATO în Republica Moldova (NLO) realizează un proiect destinat formatorilor de opinie din regiunile Moldovei, întitulat: Vizite de studiu ale formatorilor de opinie din regiuni.

Desfășurat în perioada mai – septembrie 2019, proiectul prevede un șir de vizite de studiu pentru formatorii de opinie din regiunile Moldovei (Nord, Centru, Sud) la Chișinău, scopul fiind sensibilizarea opiniei publice cu privire la cooperarea NATO-Republica Moldova și îmbunătățirea dialogului pe această temă cu societatea civilă, mediul academic, administrația publică locală și reprezentanții mass-mediei.

Cea de a III-a vizită va avea loc la data de 25 iulie 2019. Douăzeci de formatori locali de opinie, din raioanele Cahul și Leova, dar și localitățile din apropiere, vor efectua o vizită de studiu la Chișinău, în cadrul căreia sunt planificate vizite și discuții cu reprezentanții Oficiului de Legătură NATO în Republica Moldova, Ministerului Apărării al Republicii Moldova și Ambasadei României în Republica Moldova.

NLO este o reprezentanță diplomatică a NATO în Republica Moldova, deschisă în 2017, la solicitarea Guvernului Republicii Moldova și ratificată de Parlament. Misiunea NLO este de a facilita dialogul politic și cooperarea practică, pentru a servi ca un canal de comunicare pentru asigurarea unei mai bune înțelegeri și coordonări între NATO și Moldova. NLO sprijină proiectele de asistență ale NATO care sunt implementate de partenerii moldoveni, introduc sau furnizează informații persoanelor interesate (entități guvernamentale și neguvernamentale, ONG-uri, universități) despre programele NATO și modul de a beneficia de acestea.

Pentru mai multe detalii cu privire la acest proiect, ne puteți contacta la [email protected] sau + 373 22 244 080.