CID NATO lansează concurs de selectare a participanților care vor beneficia de o vizită de studiu și vor fi implicați în organizarea evenimentelor publice în regiunile din care fac parte

3 octombrie 2018

Comments are off for this post.
CID NATO lansează concurs de selectare a participanților care vor beneficia de o vizită de studiu și vor fi implicați în organizarea evenimentelor publice în regiunile din care fac parte

În perioada octombrie 2018 – iunie 2019, Centrul de Informare și Documentare privind NATO din Republica Moldova (CID NATO) implementează proiectul “Promovarea valorilor europene și euro-atlantice în zonele rurale ale Republicii Moldova prin intermediul formatorilor locali de opinie publică” (ediția a II-a), care reprezintă o platformă pentru persoanele active din diverse regiuni ale Republicii Moldova.

Proiectul vizează aprofundarea înțelegerii principiilor și valorilor europene și euro-atlantice și facilitarea schimbului de cele mai bune practici și experiențe. Grupul țintă constă din zece formatori de opinie cheie din 10 comunități locale din Republica Moldova (Nord, Centru, Sud) care o să participe într-o vizită de studiu în Belgia. Vizita de studiu cuprinde o serie de sesiuni de informare organizate la instituțiile Uniunii Europene și NATO din Bruxelles.

În urma vizitei de studiu, participanții vor organiza evenimente la nivel local în care o să prezinte bunele practici și schimbul de experiențe obținut în cadrul sesiunilor de informare la instituțiile UE, NATO și administrația publică locacă. Astfel, participanții vor acționa în calitate de multiplicatori, contribuind la o mai bună înțelegere a principiilor și valorilor fundamentale promovate și respectate de către UE și NATO, care stau la baza bunei guvernări și statutului de drept.

În acest context, CID NATO organizează un concurs de selectare a participanților care o să beneficieze de vizita de studiu și o să fie implicați în organizarea evenimentelor publice în regiunile din care fac parte.

Criteriile de eligibilitate sunt următoarele:
CID NATO va selecta 10 formatori de opinie publică din regiuni care activează în calitate de: primari, profesori, lideri ai ONG-urilor locale, preoți, etc., care sunt membri activi ai comunității din care fac parte și și-au manifestat angajamentul față de dezvoltarea regiunii. Participanții vor fi selectați pentru a asigura echilibrul geografic, etnic și de gen.

Toți doritorii sunt invitați să completeze formularul de participare: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScxVf_UpzgKLrfDDqMqdsgELFb0SuqhloL7UlWkAn980AcGaA/viewform

Termenul limită de aplicare este până la data de 15 octombrie 2018.

Doar persoanele selectate vor fi contactate.

Pentru mai multe întrebări în legătură cu acest proiect, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de email [email protected] sau la nr. de tel.: 022 244 080/ +373 79 305 851.