CID NATO lansează un concurs de selectare a participanților și participantelor pentru Școala de Securitate NATO, ediția 2020

28 iulie 2020

Comments are off for this post.
CID NATO lansează un concurs de selectare a participanților și participantelor pentru Școala de Securitate NATO, ediția 2020

Școala de Securitate NATO este un proiect destinat studenților și studentelor care sunt în anul 2, 3 și 4 la licență și anul 1 și 2 la masterat, care manifestă interes în securitate națională și internațională, politică, economică și socială, dar și sunt interesați de activitățile NATO în Moldova și pe plan internațional.

Proiectul „Școala de Securitate NATO” își propune să dezvolte cultura de securitate a tinerilor și tinerelor prin abordarea subiectelor precum: Securitatea națională și mediul de securitate; Politica de securitate a NATO: Structura instituțională și mecanisme de funcționare, și Contracararea riscurilor și amenințărilor; Sistemul național de securitate și apărare: misiunii și mecanisme de colaborare; Dreptul internațional și reglementarea conflictelor; Perspective de colaborare ale NATO și Republica Moldova în mediul actual de securitate.

Activitățile Școlii de Securitate NATO vor avea loc pe parcursul lunilor 15 Septembrie – 15 Noiembrie și vor fi organizate în 3 etape – instruire online, mese rotunde și o conferință finală.
Prima etapă: Pe parcursul a 6 săptămâni, participanților le vor fi expediate 5 prelegeri video înregistrate prealabil, care vor fi urmate de 5 seminare cu experții din cadrul mediului academic, organizațiilor non-guvernamentale, instituțiilor de stat și corpului diplomatic. Participanții vor fi împărțiți în 5 echipe care vor fi însărcinate să elaboreze lucrări de curs, fiind ghidate de experți.
A doua etapă: Vor urma 2 zile de discuții și mese rotunde cu participarea invitaților din instituțiile statului, societatea civilă, ambasade și organizații internaționale.
Etapa a treia: În dependență de cum va evolua situația epidemiologică, CID NATO va organiza online sau offline Conferința pentru Securitate, unde va fi invitat un public mai numeros, format din studenți din diferite universități. Subiectele care vor fi tratate vor fi legate de securitatea umană, de sprijinul NATO pentru asigurarea securității umane și de parteneriatul dintre Moldova și NATO.
La sfârșit de proiect, participanții urmează să fie premiați.
Doritorii de a participa la Școala de Securitate NATO sunt rugați să completeze formularul de aplicare până la data de 20 august:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdAK61y6Z9Iejp0w7aftqK6yW7wdQm-_xMSYIbho0a63nqRPA/viewform

Doar participanții selectați vor fi anunțați.

Proiectul „Școala de Securitate NATO” este finanțat de către Divizia de Diplomație Publică a NATO.

Pentru informație adițională privind Școala de Securitate NATO, nu ezitați să ne contactați la adresa [email protected] sau la numărul de telefon + 373 22 244 080/ +373 79 305 851