Concurs de selectare a jurnaliştilor la Programul de training-uri “Consolidarea capacităților jurnaliștilor și a formatorilor de opinie în domeniu securității și apărării”

12 septembrie 2016

Comments are off for this post.
Concurs de selectare a jurnaliştilor la Programul de training-uri “Consolidarea capacităților jurnaliștilor  și a formatorilor de opinie în domeniu securității și apărării”

Centrul de Informare şi Documentare privind NATO în Moldova implementează în perioada octombrie-decembrie 2016 proiectul „Consolidarea capacităţilor jurnaliştilor și formatorilor de opinie în reflectarea subiectelor de securitate şi apărare”. Acest proiect are ca obiectiv consolidarea capacităților mass-mediei autohtone, ofițerilor de presă și a formatorilor de opinie şi cuprinde mai multe activităţi, printre care, un curs de două zile de instruire cu scopul de a reflecta obiectiv și de a promova aspectele legate de securitate și apărare.

La fel, în cadrul instruirilor vor fi discutate conceptele de securitate; infrastructura națională de securitate și apărare; rezultatele Summit-ului NATO din Varșovia; aspecte etice în jurnalism; comunicarea strategică; cooperarea internațională în domeniul securității, precum și, războiul informațional. La eveniment în calitate de vorbitori vor participa experți naționali și internaționali, reprezentanți ai instituțiilor de stat, societății civile, oficiali NATO și ai Uniunii Europene.

Concursul este deschis pentru toate instituţiile mass-media locale şi naţionale din Republica Moldova (ziare, agenţii de presă, portaluri informaţionale, posturi de radio şi TV), ofițeri de presă, precum și, pentru bloggeri și formatori de opinie. Persoanele interesate de proiect sunt rugate să completeze formularul de aplicare https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc2Glip19DKYB9xh4-wVrSLyAbXCkysCQ8pv4YurxhXi-MaSw/viewform.
Pentru informaţii suplimentare şi detalii, vă rugăm să ne contactaţi la [email protected] sau la tel.: +373 22 577824.

Cu profund respect,
Echipa CID NATO