Conferința Internațională „Summit-ul NATO de la Varșovia: Abordarea Noilor Amenințări”

10 mai 2016

Comments are off for this post.
Conferința Internațională „Summit-ul NATO de la Varșovia: Abordarea Noilor Amenințări”

Centrul de Informare și Documentare NATO în Moldova în colaborare cu Ambasada Poloniei la Chișinău (Punct de Contact NATO) și Divizia de Diplomație Publică NATO organizează pe data de 12 mai Conferința Internațională „Summit-ul NATO de la Varșovia: Abordarea Noilor Amenințări”.
Conferința este cel mai semnificativ eveniment din cadrul proiectului anual Săptămâna NATO 2016, care are scopul de a oferi informație actualizată despre cooperarea Republica Moldova-NATO și a sensibiliza opinia publică cu privire la Alianța Nord-Atlantică.
Subiectul conferinței se va axa pe prioritățile NATO la Summit-ul din Varșovia (8-9 Iulie, 2016) în contextul schimbării mediului de securitate European. Scopul conferinței este de a discuta noile provocări cu care ne întâlnim astăzi și de a explora noi posibilități de cooperare internațională.
Printre subiectele de un interes sporit se enumeră:
– Apariția dihotomiei Est-Vest;
– Căutarea unei noi paradigme de abordare a Federației Ruse și a politicilor sale care nu se încadrează în dreptul internațional contemporan;
– Consolidarea relației NATO-UE prin schimbarea paradigmei securității și implicațiilor pentru țările Parteneriatului Estic;
– Estimarea noilor amenințări asimetrice și hibride la adresa securității Europene cu care se confruntă membrii NATO și țările nealiniate precum Moldova, Ucraina și Georgia;
– Dezvoltarea unei cooperări regionale mai strânse și eficiente în domeniul securității și apărării.

La conferință vor participa experți naționali și internaționali, reprezentanți ai instituțiilor de stat, organizații internaționale și corpuri diplomatice, societatea civilă, mediul academic și mass media.
Conferința va oferi oportunitatea de a efectua un schimb de idei și opinii cu privire la evoluțiile curente din domeniul securității și va contribui la consolidare încrederii și credibilității între parteneri.

Participarea la Conferință se efectuează doar în baza invitației.

Pentru informație adițională, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de email [email protected] sau la nr. de tel.: 022 57 78 24.