Conferința „Securitatea națională a Republicii Moldova în contextul provocărilor securității regionale”

30 octombrie 2017

Comments are off for this post.
Conferința „Securitatea națională a Republicii Moldova în contextul provocărilor securității regionale”

În acest an se împlinesc 10 ani de cooperare dintre Centrul de Informare și Documentare NATO în Republica Moldova și Universitatea de Stat din Moldova. Datorită colaborării eficiente pe parcursul anilor CID NATO a reușit să organizeze Conferințe pentru studenți, mese rotunde, lecții publice susținute de experți naționali și internaționali, Școli de Securitate pentru tineri, Procese Simulate a procesului de luare a deciziilor în cadrul NATO. Am asigurat stagii de practică și de voluntariat pentru aproximativ 300 studenți USM de la Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Administrație, Drept, Limbi Străine, Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii, Geografie, Istorie etc. Aceste activități au permis studenților să își dezvolte capacitățile analitice, organizatorice și de cunoaștere a sectorului de securitate, apărare, diplomație și functioanare a organizatiilor internationale. În cadrul activitaților de diplomatie publică la nivel național și internațional am promovat imaginea pozitivă a Republicii Moldova și a Universității de Stat în particular, prin participarea corpului didactic, studenților, masteranzilor și doctoranzilor.

Cu această ocazie Centrul de Informare și Documentare NATO în Republica Moldova în cooperare cu Universitatea de Stat din Moldova organizează Conferința cu genericul „Securitatea națională a Republicii Moldova în contextul provocărilor securității regionale”. Scopul activității este de a informa despre metodele de asigurare a securității naționale în contextul provocărilor de securitate regională și de a oferi oportunitatea de a dezbate realizările cooperării NATO – Republica Moldova. Conferința va reuni experți naționali și internaționali, formatori de opinie, reprezentanți ai mediului academic, mass-media și oficiali ai instituțiilor de stat. Activitatea va avea loc la data de 14 noiembrie, începând cu ora 09:00, în cadrul Universității de Stat din Moldova, blocul 2.

Conferința se va desfășura în două module.
• Modulul I: Apărarea Europeană și Arhitectura de Securitate. Studiu de caz: Republica Moldova.
• Modulul II: Soft power și diplomația publică în sectorul de securitate.

Pentru informație adițională, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail [email protected] sau la nr. de tel.: 079 305 849.