Conferință Științifică ”Securitatea Informațională și activitatea serviciilor speciale în contextul globalizării”.

17 noiembrie 2014

Comments are off for this post.
Conferință Științifică ”Securitatea Informațională și activitatea serviciilor speciale în contextul globalizării”.

În data de 12 octombrie 2014, Facultatea Relații Internaționale Științe Politice și Administrative USM, în colaborare cu Centrul de Informare și Documentare privind NATO în Republica Moldova, a organizat o Conferință Științifică cu genericul ”Securitatea Informațională și activitatea serviciilor speciale în contextul globalizării”.

Prelegera a avut loc la Centrul de Informare și Documentare privind NATO în Republica Moldova. La eveniment au mai participat decanul facultății de relații internaționale a USM, Dl Alexandru Solcan, precum și studenții masteranzi ai USM.

Principalele subiecte abordate și supuse dezbaterii în cadrul evenimentului au fost protecția informației, evoluția, structura și organizarea serviciilor speciale, colaborarea internațională a serviciilor speciale în domeniul combaterii criminalității transfrontaliere și a terorismului,  precum și asigurarea securității cibernetice. La sfârșit a urmat sesiunea de intrebări și răspunsuri în cadrul căreia profesorii au discutat cu studenții importanța asigurării securității cibernetice și capacitatea de adaptare a serviciilor speciale la revoluția informațională.

Evenimentul a avut loc in cadrul proiectului ”Security for You(th)” pe care Centrul de Informare și Documentare NATO îl  implementează în prezent. Pentru informații suplimentare ne puteți contacta a adresa de e-mail:[email protected], sau la tel. +373 22 577 824