Jurnalul academic „25 DE ANI DE COOPERARE ÎNTRE REPUBLICA MOLDOVA ȘI NATO ÎN CADRUL PROGRAMULUI PARTENERIAT PENTRU PACE”

13 octombrie 2020

Comments are off for this post.
Jurnalul academic „25 DE ANI DE COOPERARE ÎNTRE REPUBLICA MOLDOVA ȘI NATO ÎN CADRUL PROGRAMULUI PARTENERIAT PENTRU PACE”

CID NATO a adunat în această publicație opinia studenților și studentelor din cadrul universităților din Republica Moldova, pentru a încuraja dezbaterile constructive și pentru a răspunde la întrebările: Ce este NATO? De ce această organizație este cea mai recunoscută, apreciată de unii și de temut pentru alții? Este ea oare totuși o organizație militară sau politico-militară? Care îi sunt activitățile și de ce atrage atât de mulți parteneri? Care sunt valorile în jurul cărora sunt unite statele mebre și partenere? Cum răspund statele membre la provocările în adresa securității internaționale? Care îi sunt eforturile umanitare? Ce trebuie să cunoaștem despre Programul NATO Știință pentru Pace și Securitate? Pe ce se bazează relația dintre RM și NATO? Care sunt mecanismele de colaborare? Care este impactul colaborării asupra securității naționale?

Accesați acest link: https://drive.google.com/file/d/15pO7EgLuoSM7Td3Fok3Zp4aM8nzpmtdk/view pentru jurnalul academic în urma conferinței „25 DE ANI DE COOPERARE ÎNTRE REPUBLICA MOLDOVA ȘI NATO ÎN CADRUL PROGRAMULUI PARTENERIAT PENTRU PACE”.

Publicația a fost elaborată în contextul proiectului „Promovarea culturii de securitate prin intermediul punctelor regionale de contact”, implementat de Centrul de Informare și Documentare privind NATO din Republica Moldova, cu suportul financiar al Diviziunii de Diplomație Publică a NATO.