Jurnalul academic ”Mediul național și internațional de securitate: aspecte teoretice”
Pentru a dezvolta cultura de securitate a tinerilor, prin analiza specificului mediului de securitate și implicațiile acestuia asupra stării de securitate a Republicii Moldova, Centrul de Informare și Documentare privind NATO din Republica Moldova (CID NATO), cu suportul financiar al Diviziei de Diplomație Publică a NATO, a implementat în perioada iulie – decembrie 2020, proiectul Școala de Securitate NATO, ediția 2020. În urma acestui proiect CID NATO a elaborat Jurnalul academic ”Mediul național și internațional de securitate: aspecte teoretice” unde au fost compilate eseurile și articolele elaborate de participanții proiectului Școlii de Securitate NATO, ediția 2020. Subiectele abordate răspund la
întrebările: Care sunt Conexiunile dintre conceptele de „dezvoltare” și „securitate”? Ce presupune baza normativ-juridică a activității companiilor militare private și a statutului de mercenar în cadrul conflictelor armate contemporane? Este NATO unul dintre cei mai mari luptători împotriva terorismului? Care este Impacul factorilor interni asupra sistemului de asigurare a securității Republicii Moldova? Dar locul și rolul tribunalelor internaționale ad-hoc în procesul de creare a jurisdicției penale universale? Ce înseamnă război hibrid? Bazându-ne pe cazul Ucrainei și Republicii Moldova, care este rolul NATO în asigurarea securității bazinului Mării Negre?
Accesați link-ul: https://https://drive.google.com/drive/u/3/folders/1JohDlGR0fuLiwUSmKEfM8as4B18ui-P2/view pentru jurnalul academic ”Mediul național și internațional de securitate: aspecte teoretice”