Lansarea proiectelor în cadrul Programului Știință pentru Pace și Securitate al NATO (SPS)

4 octombrie 2016

Comments are off for this post.
Lansarea proiectelor în cadrul Programului Știință pentru Pace și Securitate al NATO (SPS)

Vă informăm că, în cadrul Programului Știință pentru Pace și Securitate al NATO (SPS), va avea loc lansarea a 3 proiecte și anume:

1) Laboratorul de analiză a incidentelor de securitate cibernetică – obiectivul căruia este să fie inaugurat, la Universitatea Tehnică a Moldovei, primul laborator în acest sens, care urmează să înregistreze un impact național la nivel micro şi macro economic, fiind conceput ca un spațiu tehnologico – informaţional şi ca un incubator de proiecte în domeniul analizei incidentelor și riscurilor de securitate cibernetică.
2) Crearea unei instituții de tip CERT (Echipa de răspuns la incidente de securitate cibernetică) în cadrul Ministerului Apărării.
3) Planul Național al Republicii Moldova de implementare a Rezoluției 1325 a Consiliului de Securitate al ONU – al treilea proiect este lansat în contextul implementării Rezoluției 1325 a Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite privind rolul femeilor în asigurarea păcii și securității și urmează să fie implementat de către Ministerul Apărării al Republicii Moldova în colaborare cu Institutul pentru Securitate Inclusivă (ISI) din Washington DC și Centrul de Informare și Documentare privind NATO din Republica Moldova (CID NATO). Obiectivul principal este să asiste Guvernul Republicii Moldova, cât și reprezentanții societății civile să creeze o strategie națională interinstituțională care ar duce la implementarea rezolutiei 1325.

Evenimentul va avea loc la data de 6 octombrie 2016, cu începere de la ora 10.00 în incinta Sălii de Ședințe din cadrul Guvernului Republicii Moldova (str. Bănulescu Bodoni, et. 1). Și va fi urmat de inaugurarea oficială a laboratorului din cadrul Universităţii Tehnice din Moldova.

Pentru detalii şi informaţii suplimentare cu privire la acest eveniment, vă rugăm să ne contactaţi la adresa electronica [email protected] sau la numărul de telefon +37322577824.

Cu respect,
Echipa CID NATO

Agenda preliminară Eveniment