Lansarea studiului “Importanța comunicării strategice în dezvoltarea democratică: necesități și perspective pentru Republica Moldova”.

1 noiembrie 2021

Comments are off for this post.
Lansarea studiului  “Importanța comunicării strategice în dezvoltarea democratică: necesități și perspective pentru Republica Moldova”.

În data de 24 octombrie a avut loc lansarea studiului “Importanța comunicării strategice în dezvoltarea democratică: necesități și perspective pentru Republica Moldova”. Studiul cuprinde 7 articole axate pe diferite subiecte ale comunicării strategice și dezvoltării democratice a Republicii Moldova elaborate de
audienții Institutului European de Studii Politice din Moldova, pe parcursul anului 2021.
Aceasta publicație a fost posibilă grație suportului Consiliului Europei.
Coordonatoarea ediției este Elena Mârzac, expertă în comunicare strategică, Directoare executivă a Centrului de Informare și Documentare privind NATO. Doamna Mîrzac a fost moderatoarea evenimentului în cadrul căruia, audienții Institutului European de Studii Politice din Moldova au prezentat cele mai importante idei incluse în lucrare.
Lucrarea investigează utilitatea și rolul comunicării strategice în domeniul dezvoltării democratice, în contextul sporii amenințărilor hibride, al confruntărilor informaționale, al dezvoltării mediului informațional și rețelelor de socializare, al intensificării atacurilor diferitelor entități statale și non-statale la adresa valorilor democratice, dar și la sporirea rezilienței și consolidării sociale.
Scopul lucrării este înțelegerea conceptului și procesului de comunicare strategică și argumentarea necesității instituționalizării acesteia la nivel național și internațional.
Studiu poate fi accesat:https://drive.google.com/file/d/1jW6BqmR-AUzqdNPf-ztBvbo6SB5c5NE1/view?usp=sharing