Lecţia publică la tema „Coeziunea NATO: criza din Ucraina şi consecinţele acesteia pentru viitorul politicii Alianţei”

20 martie 2015

Comments are off for this post.
Lecţia publică la tema „Coeziunea NATO: criza din Ucraina şi consecinţele acesteia pentru viitorul politicii Alianţei”

Pe data de 12 mai, în incinta Centrului de Informare şi Documentare privind NATO, s-a desfăşurat lecţia publică la tema „Coeziunea NATO: criza din Ucraina şi consecinţele acesteia pentru viitorul politicii Alianţei”. Lecţia a fost susţinută de profesorii conferenţiari Valeriy Kravchenko şi Andriy Karakuts de la Universitatea Naţională din Doneţk şi Igor Chernov, directorul Centrului de Informare pentru Securitate Internaţională din Volgograd. Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului „Săptămîna NATO în Moldova” şi la el au participat studenţi de la instituţiile superioare de învăţămînt din Chişinău, vorbitori de limbă română şi rusă.

Cursul public a ţinut aproximativ două ore, timp în care profesorii invitaţi au ţinut scurte expuneri în legătură cu situaţia din prezent din Ucraina şi modul în care aceasta afectează securitatea colectivă europeană, dar şi perspectivele de viitor ale politicii Alianţei. În cea dea doua parte a lecţiei discuţiiile s-au desfăşurat într-un format interactiv, profesorii răspunzînd întrebărilor adresate de către studenţi în legătură cu viitorul relaţiilor dintre NATO şi Rusia, perspectivele parcursului european şi euro-atlantic al Ucrainei, felul în care criza din Ucraina afectează viitorul ţării noastre, etc.

Valeriy Kravchenko, Andriy Karakuts şi Igor Chernov se află la Chişinău la invitaţia Centrului de Informare şi Documentare privind NATO pentru a participa la evenimentele desfăşurate în cadrul ediţiei a treia a proiectului „Săptămîna NATO în Moldova”.