Lecția publică “Parteneriatul RM – NATO în cadrul mediului de securitate curent”

16 mai 2016

Comments are off for this post.
Lecția publică “Parteneriatul RM – NATO în cadrul mediului de securitate curent”

La data de 13 mai curent, la facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative, dna Tanya Hartman din cadrul Departamentului Afaceri Politice și Politică de Securitate, Cartierul General al NATO a susținut o lecție publică pentru studenți cu genericul “NATO’s Partnership with Moldova in the Current Security Environment”.
În cadrul lecției dna Tanya Hartman a discutat despre ce reprezintă Organizația Tratatului Atlanticului de Nord, importanța și rolul acestei organizații la nivel global, precum și a fost pus în discuție parteneriatul pe care îl are Republica Moldova cu NATO – arii de cooperare, istoricul și viitoarele acțiuni plănuite.
Lecția a continuat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri, a cărui final a fost o concluzie pentru studenți: atunci cînd o persoană găsește o informație nouă, aceasta trebuie verificată în mai multe surse, pusă la îndoială și discuție, astfel încât fiecare dintre noi să poată să-și formeze propria părere cu referire la diferite subiecte.
Participanții la lecție au fost studenții din anul I și II al Facultății Relații Internaționale, Științe Politice și Admiistrative (FRIȘPA), din cadrul Universității de Stat din Moldova (USM).
Evenimentul face parte din Proiectul Speaker Tour: NATO agenda towards Warsaw Summit 2016, implementat de Centrul de Informare și Documentare privind NATO din Republica Moldova.