Lecție publică: ”Cooperarea cu NATO: experiența Poloniei” cu studenții USEM

24 martie 2021

Comments are off for this post.
Lecție publică: ”Cooperarea cu NATO: experiența Poloniei” cu studenții USEM

La data de 24 martie, a avut loc lecția publică pe subiectul ”Cooperarea cu NATO: experiența Poloniei”. Activitatea a fost organizată de Centrul de Informare și Documentare privind NATO în parteneriat cu Ambasada Republicii Polone la Chișinău și Universitatea de Studii Europene din Moldova-USEM. În calitate de vorbitor a fost E.S. Dl Bartłomiej Zdaniuk, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Polone în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii virtuale Excelența Sa a abordat diverse subiecte precum: condițiile de aderare la NATO, avantajele Poloniei în calitate de membru NATO dar și Cooperarea RM-NATO cât și probleme care împedică această cooperare. Dl Ambasador de asemenea a explicat situația social-economică a Poloniei după anii 1990 și impactul aderării la Alianța Nord-Atlantică pentru dezvoltarea țării atât pe plan intern cât și extern.

Spre finalul activității, Excelența Sa a oferit răspuns la întrebările participanților despre Parteneriatul Estic, masurile luate de NATO în combaterea crizei COVID-19, dar și situația Republicii Moldova atât pe plan intern social-economic cât și măsurile necesare pentru o cooperare mai eficientă între RM și NATO, dar și alte organizații internaționale.

  • 1
  • 2
  • 4