Lecție publică ”Cum a afectat apartenența la NATO securitatea națională a Lituaniei”

20 aprilie 2021

Comments are off for this post.
Lecție publică ”Cum a afectat apartenența la NATO securitatea națională a Lituaniei”

La inițiativa Universității Libere Internaționale din Moldova, în 19 aprilie, Centrul de Informare și Documentare privind NATO a organizat o lecție publică pe tema „Cum a afectat apartenența la NATO securitatea națională a Lituaniei”, condusă de E.S. Kestutis Kudzmanas – Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Lituania în Republica Moldova și colonelul Dainius Kazlauskas – Atașat al Apărării a Ambasadei Republicii Lituania în Moldova.

În cadrul lecției publice, au fost discutate subiecte precum condițiile prealabile pentru aderarea Lituaniei la NATO, schimbările în structura securității naționale datorită NATO, amenințările moderne de securitate hibride (propaganda, fake news și dezinformarea) și rolul noilor strategii NATO. De asemenea, s-a discutat despre stabilitatea regională și mai ales punctele fierbinți și focarele de tensiune în regiune.

La eveniment au participat 90 de studenți de la Universitatea Liberă Internațională din Moldova, Universitatea de Stat din Moldova și Universitatea de Studii Europene din Moldova.

  • 1
  • 2