Lecție publică: Georgia’s path to NATO

20 mai 2016

Comments are off for this post.
Lecție publică: Georgia’s path to NATO

NATO Week în Moldova reprezintă un proiect implementat de către Centrul de Informare și Documentare NATO în Moldova, acesta constă dintr-o serie de evenimente publice menite să promoveze activitățile și proiectele NATO, asigurând în același timp un acces mai bun la informații obiective despre Parteneriatul NATO – Moldova.

În cadrul acestui proiect, CID NATO a organizat lecția publică cu genericul: Georgia’s path to NATO și care a fost susținută de Dl. Zurab AGLADZE, lector în cadrul Institutului Georgian pentru Afaceri Publice, Membru al Consiliului Atlantic din Georgia.

În data de 12 mai, 2016, Dl. Zurab AGLADZE a susținut o lecție publică pentru studenții din cadrul Academiei Forțelor Armate a Republicii Moldova ‘Alexandru cel Bun’.

La lecție au participat peste 50 de sudenți din anul I,II și IV, pentru care dl. Agladze a vorbit despre calea pe care o parcurge Georgia spre aderarea la NATO, problemele de Securitate în fața cărora sunt puse în prezent statele din Europa de Est, despre geopolitică.

Lecția publică s-a încheiat cu un șir de întrebări din partea studenților legate de securitatea mondială, acțiunile întreprinse de către Rusia în spațiul post-sovietic, aspecte legate de geopolitică, problema transnistreană și cum ar putea fi aceasta rezolvată, precum și acțiunile pe care ar trebui Republica Moldova să le întreprindă.

Pentru informație adițională, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de email [email protected] sau la nr. de tel.: 022 57 78 24.

13249362_1012808965422087_1866933101_n