Lecţii despre NATO pentru studenţii Universităţii de Stat din Moldova şi Institutului de Relaţii Internaţionale a Republicii Moldova

20 februarie 2014

Comments are off for this post.
  În perioada 18-20 februarie, 2014 în incinta Centrului de Documentare şi Informare privind NATO în Republica Moldova au fost organizate lecţii publice dedicate studenţilor Universităţii de Stat din Moldova şi Institutului de Relaţii Internaţionale a Republicii Moldova. Evenimentele au avut drept scop familiarizarea tinerilor cu privire la modul de funcţionare a Alianţei Nord Atlantice şi rolul NATO în lume. În acelaşi timp participanţii au fost informaţi referitor la activitatea Centrului de Documentare şi Informare privind NATO în Republica Moldova şi oportunităţile de stagiu  disponibile în cadrul CID NATO.
 Participanţii lecţiei au manifestat un interes aparte faţă de aspectele colaborării Republicii Moldova cu NATO. Astfel, la solicitarea participanţilor urmează a fi organizate lecţii publice în cadrul cărora vor fi abordate următoarele subiecte: Participarea Republicii Moldova în misiuni pacificatoare, Programul Ştiinţă pentru Pace şi Securitate, Cooperarea cu Alianţa Nord Atlantică în domeniul protecţiei mediului ambiant ş.a.
Vă reamintim că evenimentele desfăşurate în cadrul CID NATO poartă un caracter deschis, iar participarea persoanelor interesate este binevenită.