Masa Rotundă: Asistența organizațiilor internaționale în domeniul reformei sectorului de securitate în Republica Moldova

14 august 2018

Comments are off for this post.
Masa Rotundă: Asistența organizațiilor internaționale în domeniul reformei sectorului de securitate în Republica Moldova

Centrul de Informare și Documentare privind NATO din Republica Moldova (CID NATO) are o strânsă colaborare cu Centrul de la Geneva pentru Control Democratic al Forțelor Armate DCAF privind elaboarea unor studii, cercetări și activități care vizează subiecte legate de domeniul reformei sectorului de securitate, justiția militară și apărarea.

CID NATO este o instituție non-guvernamentală ce promovează valorile și principiile euro-atlantice. CID NATO este o platformă de comunicare și expertiză în domeniul securității, apărării, parteneriatului RM-NATO pentru societatea civilă, instituțiile de stat, organizațiile internaționale, ambasade acreditate în Republica Moldova a țările membre și partenere NATO.

Centrul de Control Democrat al Forțelor Armate din Geneva (DCAF) este una dintre cele mai cunoscute instituții din lume în domeniul reformei sectorului de securitate (SSR) și al bunei guvernanțe a sectorului de securitate (BGSS).

Reforma sectorului de securitate (RSS) are drept scop crearea unui mediu sigur pentru dezvoltarea continuă, reducerea sărăciei, buna guvernare și statul de drept. Aceasta se bazează pe capacitatea statului de a atenua vulnerabilitățile populației prin dezvoltare și de a folosi o serie de instrumente politice pentru a preveni sau a aborda amenințările la adresa securității care afectează bunăstarea societății. Asistența externă în acest domeniu este de bază pentru a asigura aplicabilitatea practică a politicilor publice, strategiilor instituțiilor de stat în domeniul sectorului de securitate și apărare.

În perioada ianuarie-iulie, CID NATO a fost în plin proces de analiză și cartografiere a asistenței organizațiilor internaționale în domeniul reformei sectorului de securitate din Republica Moldova. Informația este compilată într-un studiu care reflectă subiectul menționat mai sus. În acest context, CID NATO în cooperare cu DCAF organizează o Masă Rotundă care va oferi o oportunitate excelentă de a aborda subiectul asistenței internaționale în domeniul reformei sectorului de securitate din Republica Moldova. În cadrul evenimentului va avea loc prezentarea publică a rezultatelor studiului, evaluarea impactului asistenței și prezentarea unui set de recomandări actorilor implicați.

Evenimentul privind asistența organizațiilor internaționale în domeniul reformei sectorului de securitate în Republica Moldova va avea loc la data de 16 august, cu începere de la ora 14:00, în cadrul Summit Events, sala New York.
Vă rugăm să confirmați participarea Dvs până la data de 15 august la adresa de e-mail [email protected]

Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați la [email protected] sau la telefon: +373 79 305 849.