Masa rotundă cu genericul „Parteneriatele NATO. Beneficiile cooperării R. Moldova-NATO”

15 martie 2015

Comments are off for this post.

Pe 10 martie 2015, Centrul de Informare şi Documentare privind NATO din Republica Moldova a organizat masa rotundă cu genericul „Parteneriatele NATO. Beneficiile cooperării R. Moldova-NATO”. Evenimentul a avut loc la sediul CID NATO. În calitate de invitaţi speciali au fost reprezentanţii Diviziei pentru Afaceri Politice şi de Securitate a NATO, dl Krisztian Meszaros, dna Tanya Hartman şi dna Alla Roşca, co-fondator CID NATO, profesor Universitatea Tulane din SUA şi la Universitatea de Stat din Moldova.

În cadrul evenimentului a fost abordat subiectul cooperării practice dintre NATO şi alte ţări precum și subiectul parteneriatelor NATO. Ofiţerii NATO au prezentat beneficiile cooperării RM-NATO şi au menţionat faptul că NATO respectă neutralitatea R. Moldova şi apreciază consolidarea relaţiilor în ultimii 20 de ani. Participanţii la masa rotundă au discutat în sesiunea de intrebari și răspunsuri relaţia dintre Federaţia Rusă şi NATO, conflictul din Transnsistria, aspecte ale  securității informaţionale, etc.

Pentru detalii suplimentare cu privire la proiectele și activitatatea de diplomație publică a CID NATO, vă rugăm să ne contactați la adresa electronică [email protected] sau la numărul de telefon +37322 577 824