Masa rotundă cu genericul „Relaţia RM-NATO în cadrul agendei Summitului din Wales”

15 martie 2015

Comments are off for this post.
Masa rotundă cu genericul „Relaţia RM-NATO în cadrul agendei Summitului din Wales”

Pe 10 martie 2015, Centrul de Informare şi Documentare privind NATO din Republica Moldova a organizat masa rotundă cu genericul „Relaţia RM-NATO în cadrul agendei Summitului din Wales”. Evenimentul a avut loc în incinta Academiei de Administrare Publică cu participarea funcţionarilor publici, studenţilor Academiei, administraţia AAP, în persoana dlui Andrei Groza, prim-prorector AAP . În calitate de invitaţi speciali au fost reprezentanţii Diviziei pentru Afaceri Politice şi de Securitate, NATO, dl Krisztian Meszaros şi dna Tanya Hartman.

Dna Tanya Hartman a accentuat faptul că NATO nu tinde să devină “poliţist al lumii”, care să răspundă tuturor ameninţărilor şi nu este în căutarea extinderii. De asmenea, s-a evidenţiat faptul că NATO nu percepe Rusia ca pe inamic. Dl Krisztian Meszaros s-a referit la faptul că NATO respectă neutralitatea RM şi susţine constant reforma în sectorul securităţii şi apărării, dezvoltarea curricular în cadrul AAP, combaterea corupţiei, precum şi proiectul de eliminare a pesticidelor, în cadrul Programului Ştiinţă pentru Pace.

 

Participanţii la masa rotundă au discutat în sesiunea de intrebari și răspunsuri provorările pe care le are NATO în cadrul cooperării cu RM, relaţia NATO-Rusia, ameninţările RM în condiţiile neutralităţii sale, etc. Pentru detalii suplimentare cu privire la proiectele și activitatatea de diplomație publică a CID NATO, vă rugăm să ne contactați la adresa electronică [email protected] sau la numărul de telefon +37322 577 824