Masa rotundă “Promovarea valorilor europene și euro-atlantice în zonele rurale”

2 mai 2018

Comments are off for this post.
Masa rotundă  “Promovarea valorilor europene și euro-atlantice în zonele rurale”

Promovarea valorilor europene și euro-atlantice, domeniile de activitate ale Alianței Nord-Atlantice au fost unele dintre subiectele abordate la masa rotundă care a avut loc în data de 19 aprilie 2018 în incinta Universității de Stat “Alecu Russo” din Bălți și a fost organizată de președinta asociației obștești “Afina” – dna Renata Grădinaru, în colaborare cu Centrul de Informare și Documentare privind NATO din Republica Moldova (CID NATO).
Această activitate face parte din proiectul “Promovarea valorilor europene și euro-atlantice în zonele rurale ale Republicii Moldova prin intermediul formatorilor locali de opinie publică”, care este implementat de către CID NATO cu suportul financiar al Black Sea Trust for Regional Cooperation în perioada martie – august 2018. În cadrul acestui proiect au fost selectate 10 persoane din diverse localități ale Republicii Moldova care au beneficiat de două vizite de studiu: a) una la Chișinău, unde au vizitat CID NATO, Oficiul Delegației UE și Oficiul de Legătură NATO și b) a doua vizită a fost în Belgia, unde beneficiarii proiectului au vizitat primăria din Lovendegem, Comitetul Regiunilor, Serviciul European de Acțiune Externă, Direcția Generală Vecinătate și Negocieri privind Extinderea UE, precum și au avut discuții cu reprezentanții de la Cartierul General NATO.
Masa rotundă a avut drept scop informarea cetățenilor despre valorile europene și europene direct de la beneficiara proiectului – dna Grădinaru. Iar participanții – reprezentanți ai mediului academic, societății civile, partidelor politice, consilieri de la Primăria mun. Bălți, liceeni – au fost interesați în mod special de activitățile NATO, proiectele implementate cu suportul NATO în Republica Moldova, în ce modalitate mai pot fi promovate valorile europene și euro-atlantice în societate și rolul cetățenilor în îndeplinirea acestui scop, care au fost rezultatele vizitelor de studiu și posibilitatea implicării societății în proiecte asemănătoare celui implementat de către CID NATO.
În perioada aprilie – iulie urmează să mai fie organizate și alte activități de acest gen în localitățile din care fac parte beneficiarii proiectului, în Cahul, Edineț, Ghidighici, Ialoveni, Cantemir, Drochia, Criuleni, Rezina.
Pentru mai multe informații despre proiectul “Promovarea valorilor europene și euro-atlantice în zonele rurale ale Republicii Moldova prin intermediul formatorilor locali de opinie publică”, vă rugăm să ne contactați la adresele de email [email protected]/ [email protected] sau la nr. de tel. 022 244 080.