Programul activităților din cadrul Săptămânii NATO 2016
NATO Week în Moldova reprezintă un proiect implementat de către Centrul de Informare și Documentare NATO în Moldova, acesta constă dintr-o serie de evenimente publice menite să promoveze activitățile și proiectele NATO, asigurând în același timp un acces mai bun la informații obiective despre Parteneriatul NATO – Moldova.
11 mai – CID NATO organizează lecția publică destinată studenților și masteranzilor din diverse instituții de invâțământ superior cu genericul: Georgia’s path to NATO și care va fi susținută de Dl. Zurab AGLADZE, lector în cadrul Institutului Georgian pentru Afaceri Publice, Membru al Consiliului Atlantic din Georgia. Activitatea se va desfășura în limba engleză, cu începere de la ora 14:00, în cadrul CID NATO, str. Bănulescu Bodoni, 2A.
12 mai – În acest an, unul dintre cele mai importante evenimente din cadrul proiectului NATO Week este Conferința Internațională cu genericul „Summit-ul NATO de la Varșovia: Abordarea noilor amenințări”, organizată în colaborare cu Ambasada Republicii Polonia în Republica Moldova (Ambasada Punct de Contact NATO) și Divizia Diplomație Publică NATO. În cadrul Conferinței vor fi discutate prioritățile Summit-ului NATO din Varșovia, precum și, Mediul European de Securitate. La conferință vor participa experți naționali și internaționali, reprezentanți ai instituțiilor de stat, societății civile, mediului academic și mass-media.
13 mai – CID NATO organizează lecția publică destinată studenților din cadrul Universității de Stat din Moldova, Facultatea Relații Internaționale, cu genericul: NATO’s Partnership with Moldova in the current security environment, și care va fi susținută de Dna Tanya Hartman, Divizia Afaceri Politice și Politici de Securitate, Secretariatul Internațional, NATO. Activitatea se va desfășura în limba engleză, cu începere de la ora 09:35, în cadrul USM, FRIȘPA.
19 mai – Academia Militară „Alexandru cel Bun” în colaborare cu CID NATO organizează Conferința cu genericul “Republica Moldova în contextul noii arhitecturi de securitate regională”. În cadrul expunerilor şi dezbaterilor din cadrul Conferinței o să fie abordate o serie de subiecte relevante în contextul actual al securităţii regionale, precum: conflictul din Ucraina, situaţia din Transnistria, războiul hibrid, noul concept strategic al NATO, etc.
Pentru informație adițională, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de email info@infocenter.md sau la nr. de tel.: 022 57 78 24.