Proiect “Promovarea valorilor europene și euroatlantice în zonele rurale ale Republicii Moldova prin intermediul formatorilor locali de opinie publică”

17 august 2018

Comments are off for this post.

Comunicat – 17.08.2018
În luna martie 2018 a fost lansat proiectul “Promovarea valorilor europene și euroatlantice în zonele rurale ale Republicii Moldova prin intermediul formatorilor locali de opinie publică”, finanțat de către Black Sea Trust for Regional Cooperation și parțial finanțat de către Divizia de Diplomație Publică a NATO.
Astfel că pe parcursul a șase luni au fost organizate o serie de activități printre care 1) o vizită de studiu la Chișinău și una în Belgia pentru 10 formatori de opinie publică din mai multe localități ale Republicii Moldova. După care a urmat o serie de mese rotunde și lecții publice organizate de către CID NATO în comun cu cei zece beneficiari ai proiectului, în localitățile din care fac parte.
La aceste activități au participat reprezentanți ai APL-lor locale, ale organizațiilor non-guvernamentale, ai mediului academic, dar și orice persoană interesată.Iar în calitate de vorbitori au participat reprezentanții corpului diplomatic și colaboratorii CID NATO.
Prin urmare, la data de 17 august, curent, a fost organizată o ședință de totalizare și încheiere a proiectului, unde au participat cei 10 beneficiari ai acestui proiect, dar și un reprezentant de la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene care a vorbit despre cooperarea Republicii Moldova cu NATO și UE, experiența tarilor europene membre ale acestor organizatii, precum și despre beneficiile din urma acestei cooperări.
Ca urmare a acestei întâlniri au fost stabilite noi arii de cooperare cu beneficiarii proiectului care sunt reprezentanți ai APL-lor locale, ai organizațiilor non-guvernamentale și Mitropoliei Moldovei, dar și ce acțiuni trebuie întreprinse pentru a îmbunătăți calitatea unor astfel de proiecte și de a crește impactul acestora în rândul cetățenilor.
În acest proiect au fost implicate următoarele instituții: Oficiul de Legătură NATO, Oficiul Delegației UE, Ambasada Republicii Polonia, Ambasada României și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova.
Pentru mai multe detalii privind acest proiect, vă rugăm să ne contactați la adresa de email [email protected] sau la nr. de telefon 022 244 080.