Școala de Securitate NATO și Simularea procesului de luare a deciziilor NATO: Bălți și Cahul

15 iunie 2018

Comments are off for this post.
Școala de Securitate NATO și Simularea procesului de luare a deciziilor NATO: Bălți și Cahul

“Școala de Securitate NATO și Simularea procesului de luare a deciziilor NATO” reprezintă o patformă pentru studenți, tineri profesioniști, reprezentanți ai societății civile și partide politice din diverse regiuni ale Republicii Moldova. Scopul proiectului este de a încuraja participarea democratică a tinerilor și de a dezvolta o cultură de securitate, oferind oportunitatea de a primi informație cuprinzătoare cu privire la actualele evoluții politice și de securitate în spațiul European și de a dezvolta capacitatea analitică și de gândire critică a tinerilor. În acest context, proiectul vizează promovarea culturii securității și sensibilizarea cu privire la parteneriatul NATO-Republica Moldova.

În luna iulie CID NATO organizează 2 Școli de Securitate NATO la Bălți și Cahul. În cadrul Școlii vor fi discutate Conceptele de Securitate și apărare, Arhitectura regională și națională de Securitate, Rolul organizațiilor internaționale în asigurarea securității, în special NATO. La eveniment în calitate de vorbitori vor participa experți naționali și internaționali, reprezentanți ai instituțiilor guvernamentale, societății civile și mediului academic.
În urma Școlii de Securitate NATO, în perioada septembrie-noiembrie, urmează a fi organizată Simularea procesului de luare a deciziilor în cadrul NATO (Consiliul Nord Atlantic). Participanților posibilitatea de a studia rolurile și procesul decizional al NATO. Formatul prevede participarea unui delegat, acesta fiind reprezentant al unui stat membru al NATO sau reprezentantul mass-media.

Doritorii de a participa la Școala NATO de Securitate sunt rugați să completeze formularul de aplicare https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScFpHy_7AXS4TA55HoUPYeWJMUrXcS57RsqwNfODO1qCbbeaw/viewform până pe data de 30 iunie. Doar persoanele selectate o să fie informate.

Sunt eligibili de a participa studenții instituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova, reprezentanți ai societății civile, partide politice care sunt interesați de subiectele legate de securitate și apărare, NATO, diplomația publică, din regiunea Nord și Sud a țării.
Cheltuielile aferente transportului, cazării și meselor vor fi acoperite pentru participanții din afara Chișinăului.

Proiectul „Modelul NATO: Simularea procesului de luare a deciziilor”este fințațat de către de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA și co-fințat de către Divizia Diplomație Publică a NATO.

Pentru informație adițională privind Școala, nu ezitați să ne contactați la adresa [email protected] sau la numărul de telefon +373 22 577 824.