Școala de Securitate NATO

6 iulie 2018

Comments are off for this post.
Școala de Securitate NATO

“Școala de Securitate NATO” reprezintă o platformă pentru studenți, tineri profesioniști, reprezentanți ai societății civile și partide politice din diverse regiuni ale Republicii Moldova. Scopul proiectului este de a încuraja participarea democratică a tinerilor și de a dezvolta o cultură de securitate, oferind oportunitatea de a primi informație cuprinzătoare cu privire la actualele evoluții politice și de securitate în spațiul European și de a dezvolta capacitatea analitică și de gândire critică a tinerilor. În acest context, proiectul vizează promovarea culturii securității și sensibilizarea cu privire la parteneriatul NATO-Republica Moldova.

Prima ediție a Școlii de Securitate NATO din anul 2018 a avut loc în perioada 11 – 13 iunie, la care au participat profesori, studenți, reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale și mass-mediei din regiunea Centru a țării. Iar în perioada imediat următoare urmează să fie organizate alte 2 Școli de Securitate, în regiunea Nord și Sud.
Temele supuse discuției au fost: Introducerea în studii de securitate: politici și strategii, Politica externă în asigurarea securității naționale a Republicii Moldova, Politica de apărare a Republicii Moldova, Sectorul de securitate și apărare al Republicii Moldova,Organizația Tratatului Atlanticului de Nord,Comunicarea strategică în sectorul de securitate și apărare, Cooperarea dintre Republica Moldova și NATO, Asigurarea securităţii spaţiului mediatic din Republica Moldova, Politica națională de securitate și dimensiunea de gen, Programul Buiding Integrity, Consolidarea securităţii și stabilităţii în regiunea Mării Negre , Aspectele neutralității în cadrul securității internaționale, Rolul UE în asigurarea securității și păcii pe continental European, Dreptul internațional și securitatea. Iar participanții au avut posibilitatea să discute cu reprezentanții de la Cartierul General NATO, Oficiul de Legătură NATO, ai corpului diplomatic, cu experți naționali, profesori universitari și reprezentanți ai instituțiilor de stat. De asemenea, participanții au auvt oportunitatea să viziteze Brigada 2 Infanterie Motorizată „Ştefan cel Mare” din mun. Chișinău.
Proiectul Școala de Securitate NATO este finanțat de către Divizia de Diplomație Publică a NATO și co-finanțat de către un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Iar partenerii proiectului sunt Oficiul de Legătură NATO în Republica Moldova și Ministerul Apărării al Republicii Moldova.
Pentru mai multe întrebări privind Școala de Securitate NATO, vă rugăm să ne contactați la adresa de email [email protected] sau la nr. de tel. 022 244 080.

FOTO (11 из 1832)

FOTO (206 из 1832)

FOTO (489 из 1832)

FOTO (635 из 1832)

FOTO (780 из 1832)

FOTO (1392 из 1832)