Școala NATO de Securitate

22 septembrie 2016

Comments are off for this post.
Școala NATO de Securitate

În perioada 21-24 septembrie, CID NATO implementează proiectul “Școala NATO de Securitate”, acesta reprezintă o platformă pentru studenți, tineri profesioniști și reprezentanți ai societății civile din diverse regiuni ale Republicii Moldova. Scopul proiectului este acela de a încuraja participarea democratică a tinerilor și de a dezvolta o cultură de securitate, oferind oportunitatea de a primi informație cuprinzătoare cu privire la actualele evoluții politice și de securitate în spațiul post-sovietic și de a dezvolta capacitatea analitică și de gândire critică a tinerilor.

Pe 21 septembrie, a avut loc prima zi a Școlii NATO de Securitate, aceasta a început cu lecția „Introducere în conceptele de securitate” suținută de către dr. conf. Natalia Albu, reprezentant Academia Militară „Alexandru cel Bun”. Dna Albu a prezentat despre cultura de securitate, definirea conceptelor de securitate și securitate națională. În cadrul lecției au fost prezentate riscurile și amenințările în adresa securității naționale, precum și, sistemul securității naționale, analizând politica RM în acest domeniu.
Următoarea lecție a fost susținută de dr. conf. Vitalie Gămurari, expert în drept internațional, dumnealui a abordat subiectul „Dreptul Internațional Public și Securitatea Națională”.

În prima zi a Școlii NATO de Securitate, studenții au participat la o vizită de studiu în cadrul Ministerului Apărării RM și au vizitat Batalionul 22 de menținere a păcii. Studenții Școlii NATO de Securitate au participat la o excursie pe Aleea Domnitorilor, și au asistat la două prezentări cu cu tematica „Rolul Ministerului Apărării în asigurarea apărării şi securităţii naţionale” și „Participarea Armatei Naţionale la operaţiuni de menţinere a păcii”.

agenda-si-conceptul-sns

Pentru informație adițională privind Școala, nu ezitați să ne contactați la adresa [email protected] sau la numărul de telefon +373 22 577 824.

ce6_6747

ce6_6799

ce6_6984

ce6_6991

ce6_6992

ce6_7086

ce6_7089

ce6_7097

ce6_7144