Școala NATO de Securitate 2017

25 aprilie 2017

Comments are off for this post.
Școala NATO de Securitate 2017

“Școala NATO de Securitate, ediția II” reprezintă un proiect implementat de către Centrul de Informare și Documentare NATO în Moldova, acesta reprezintă o platformă pentru studenți, tineri profesioniști, reprezentanți ai societății civile și partidelor politice din diverse regiuni ale Republicii Moldova. Scopul proiectului este de a încuraja participarea democratică a tinerilor și de a dezvolta cultura de securitate, oferind oportunitatea de a primi informație cuprinzătoare cu privire la actualele evoluții politice și de securitate în spațiul european și de a dezvolta capacitatea analitică și de gândire critică a tinerilor. Această activitate are scopul de a implementa prevederile Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului (IPAP) Republica Moldova – NATO, dar și cele ale Strategiei de Informare şi Comunicare în domeniul apărării şi securităţii.

În cadrul Școlii vor fi discutate Conceptele de Securitate și apărare, Arhitectura regională și națională de Securitate, Rolul NATO în asigurarea securității internaționale și regionale, precum și, Mediul European de Securitate. La eveniment în calitate de vorbitori vor participa experți naționali și internaționali, reprezentanți ai instituțiilor de stat, societății civile, mediului academic, corpul diplomaic și mass-media. Școala NATO de Securitate va avea loc în perioada aprilie-mai 2017 și e compusă din 2 Module-Securitate (27-29 aprilie) și NATO (11-13 mai). Participanții Școlii vor participa la seminarii, vizite de studiu, masa rotundă, dezbateri.

Pentru informație adițională, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de e-mail [email protected] sau la nr. de tel.: 022 57 78 24.

Program Scoala NATO de Securitate RO