Școala de securitate NATO 2021

7 iunie 2021

Comments are off for this post.
Școala de securitate NATO 2021

Școala de Securitate NATO este un proiect destinat tinerilor care manifestă interes în securitate națională și internațională, politică, economică și socială, dar și sunt interesați de activitățile NATO în Moldova și pe plan internațional.

Proiectul „Școala de Securitate NATO” își propune să dezvolte cultura de securitate a tinerilor și tinerelor prin abordarea subiectelor precum: Securitatea națională și mediul de securitate; Politica de securitate a NATO: Structura instituțională și mecanisme de funcționare, și Contracararea riscurilor și amenințărilor; Sistemul național de securitate și apărare: misiunii și mecanisme de colaborare; Dreptul internațional și reglementarea conflictelor; Perspective de colaborare ale NATO și Republica Moldova în mediul actual de securitate.

Activitățile Școlii de Securitate NATO vor fi organizate pentru 30 de participanți selectați prin concurs în Iulie și vor fi organizate în 3 etape – instruire online, mese rotunde și un Policy Hackathon.
Prima etapă (Septembrie- Octombrie): Pe parcursul a 6 săptămâni, participanților le vor fi expediate 5 prelegeri video înregistrate prealabil, care vor fi urmate de 5 seminare cu experții din cadrul mediului academic, organizațiilor non-guvernamentale, instituțiilor de stat și corpului diplomatic. Participanții vor fi împărțiți în 5 echipe care vor fi însărcinate să elaboreze lucrări de curs, fiind ghidate de experți.
A doua etapă (Octombrie): Vor urma 3 zile de discuții și mese rotunde cu participarea invitaților din instituțiile statului, societatea civilă, ambasade și organizații internaționale.
Etapa a treia (Noiembrie): În dependență de cum va evolua situația epidemiologică, CID NATO va organiza online sau offline Policy Hackathon. Participanții vor fi împărțiți în 4 echipe și li se va oferi o sarcină – să dezvolte idei relevante despre cum să rezolve problemele de securitate cu care se confruntă Republica Moldova. Le vom oferi participanților câteva subiecte din care să aleagă și vor putea, de asemenea, să ofere propriile sugestii.
La sfârșit de proiect, participanții urmează să fie premiați.

Impresiile de la Școala NATO de securitate 2020 – https://infocenter.md/impresii-scoala-de-securitate-nato-editia-2020/