Ședința grupului de lucru la nivel tehnic privind elaborarea PNA

14 februarie 2018

Comments are off for this post.
Ședința grupului de lucru la nivel tehnic privind elaborarea PNA

La data de 9 februarie a avut loc ședința grupului de lucru la nivel tehnic privind elaborarea Planului Național de Acțiuni de implementare a Rezoluției 1325 a Consiliului de Securitate ONU (în continuare PNA), care a avut drept scop să fie puse în discuții comentariile instituțiilor pe marginea conceptului PNA-lui.
Până la această ședință, toate instituțiile implicate în procesul de elaborare a PNA, care sunt atât instituții guvernamentale, cât și sectorul asociativ, au expediat comentariile privind conținutul conceptului PNA. Astfel că, la ședință, reprezentanții fiecărei instituții în parte au avut posibilitatea de a purta un dialog constructiv cu restul membrilor grupului de lucru și cu experții naționali angajați de către UN Women privind sugestiile pe care le consideră a fi discutate și rezolvate. Cele mai multe sugestii au fost de a modifica unii termeni din concept și pentru a adauga date suplimentare care să ajute la procesul de implementare și raportare a acșiunilor din PNA.
La data de 20 februarie va fi organizată o întâlnire a membrilor grupului de lucru desemnați prin Dispoziția Guvernului nr. 54 din 29.05.2017 și a grupului de lucru la nivel tehnic pentru prezentarea și aprobarea PNA.
Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați la adresa de email [email protected] sau la nr. de tel. 022 244 080.