Vizită de lucru la Cartierul General al NATO

27 decembrie 2014

Comments are off for this post.
Vizită de lucru la Cartierul General al NATO

În data de 20 noiembrie, echipa Centrului de Informare și Documentare privind NATO a efectuat o vizită de lucru la Cartierul General al NATO din Bruxelles. Cu această ocazie, echipa CID NATO a fost însoțită de mai mulți reprezentanți ai societății civile, profesori, jurnaliști și funcționari de stat.  Printre aceștia din urmă s-au numărat Serghei Tuluș – profesor la Universitatea din Taraclia, Mihai Muntean – profesor la Universitatea din Comrat, Natalia Albu – profesor la Academia Militară “Alexandru cel Bun”, Sanda Sandu – secretar general la ELSA, Tatiana Castrasan – editor și autor la “Boluguvern“, Aliona Caprovscaia – jurnalist din Taraclia, Rita Croitoru – jurnalist la Publika TV, Oleg Cristal – redactor-șef la Publika TV, Anatol Caciuc – jurnalist la “Teleradio Moldova“, precum și domnii Vitalie Rusu și Vitalie Stoian – reprezentanți al Ministerului de Externe și respectiv al Ministerului Apărării.

 

În cadrul acestei vizite de o zi, echipa CID NATO, reprezentanții societății civile și funcționarii de stat au participat la mai multe discuții într-un cadru informal în care au fost abordate probleme precum cooperarea dintre R. Moldova și NATO și noile aspecte ale acestei colaborări, noua politică a alianței după Summitul din Wales, situația din Ucraina, ș.a. La discuții au participat mai mulți ofițeri ai nato printre care Despina AFENTOULIOfiţer de programe pentru Moldova, Divizia Diplomaţie Publică, Krisztian MESZAROS – Divizia Afaceri Politice şi Politici de Securitate, Simone de Manso – Ofiţer de presă, Divizia Diplomaţie Publică, James Mackey –  Şef Secţie Integrare Euro-Atlantică şi Parteneriate, Divizia Afaceri Politice şi Politici de Securitate, Radoslava STEFANOVA – Şef Secţia relaţii Rusia şi Ucraina, Divizia Afaceri Politice şi Politici de Securitate, Mihai Carp – Divizia Operațiuni și E.S. Mihai Gribincea – Ambasador al R. Moldova la NATO.

 

Vizita de lucru la Cartierul General s-a desfășurat în cadrul unei vizite de trei zile a echipei CID NATO și a reprezentanților societății civile și mass-media la Bruxelles. Deplasarea a avut loc în cadrul proiectului “Security for You(th)” pe care CID NATO îl implementează în prezent cu suportul diviziei de diplomație publică.