Vizita de studiu a formatorilor locali de opinie locali

23 martie 2018

Comments are off for this post.

În perioada martie – august 2018, Centrul de Informare şi Documentare privind NATO din RM (CID NATO) implementează proiectul “Promovarea valorilor europene şi euro-atlantice în zonele rurale ale Moldovei prin intermediul formatorilor locali de opinie publică”.
Astfel că o primă activitate din acest proiect a fost vizita de studiu în Chişinău a zece formatori de opinie de pe întreg teritoriul Republicii Moldova, care au fost selectaţi prin intermediul unui concurs public.
Vizita a început la CID NATO, unde Directoarea Executivă – Elena Mârzac a vorbit despre obiectivele proiectului, activităţile care urmează a fi desfăşurate în Republica Moldova şi în Belgia şi a făcut o introducere în proiectele CID NATO. La rândul lor, participanţii au prezentat activitatea lor profesională, motivele pentru are au aplicat la acest proiect şi acţiunile care plănuiesc să le organizeze în vederea bunei desfăşurări a proiectului.
A doua activitate a fost organizată la sediul Delegaţiei Uniunii Europene, unde E.S. dl Ambasador Peter Michalko a vorbit despre valorile UE şi cum acestea sunt aduse în Republica Moldova prin intermediul diferitor proiecte. A vorbit şi despre principalele instrumente sau domenii care trebuiesc a fi îmbunătăţite şi prin intermediul cărora Republica Moldova ar progresa. Astfel că a menţionat aici sectorul justiţiei, lupta cu corpuţia, informarea corectă a cetăţilor, rolul mass-mediei şi a confesiunilor religioase şi desigur voinţa politică, ca factori primordiali de promovare a Republicii Moldova pe arena internaţională.
A treia activitate a fost organizată la Oficiul de Legătură NATO, unde Kristina Baleysite, şefa Oficiului a trecut în agendă principalele arii de cooperare dintre Republica Moldova şi NATO şi proiectele care au fost implementare în RM cu suportul NATO. De asemenea, a vorbit despre cum funcţionează NATO şi cum sunt luate deciziile în această organizaţie şi nu în ultimul rând, despre valorile euro-atlantice.
Vizita de studiu s-a încheiat cu discursul susţinut de către E.S. dl Bartlomiej Zdaniuc, Ambasador al Poloniei în Republica Moldova, care a vorbit despre progresele şi beneficiile Poloniei de după aderarea la blocul atlantic şi la UE şi a accentuat rolul administraţiei publice locale în dialogul cu societatea. Un alt punct al discuţiei a fost domeniile pe care s-a focusat Polonia pentru a progresa, precum sunt dezvoltarea întreprinderilor mici şi puterea locală. Şi nu în ultimul rând, E.S. a vorbit despre domeniile care ar facilita dezvoltarea sectorului investiţional al Republicii Moldova din punct de vedere local, cât şi naţional, cum ar fi focusarea pe resursele pe care deja le deţine, precum şi despre problemele majore cu care se confruntă ţara din punct de vedere al corupţiei şi sărăciei şi care ar trebui depăşite.
Pentru informaţii suplimentare privind acest proiect, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de email [email protected] sau la nr. de tel 022 244 080.