20 de ani ai Parteneriatului pentru Pace: Lansarea monografiei “NATO – Parteneriatul pentru Pace – Republica Moldova” şi prezentarea expoziţiei de fotografii “Partneriatul Republica Moldova – NATO în imagini”

16 mai 2014

Comments are off for this post.
20 de ani ai Parteneriatului pentru Pace: Lansarea monografiei “NATO – Parteneriatul pentru Pace – Republica Moldova” şi prezentarea expoziţiei de fotografii “Partneriatul Republica Moldova – NATO în imagini”

Pe data de 16 mai, la Centrul de Istorie şi Cultură a armatei s-a desfăşurat evenimentul cu genericul „20 de ani ai Parteneriatului pentru Pace” în cadrul căruia a fost lansată monografia „NATO-Parteneriatul pentru Pace – Republica Moldova”, autor Vitalie Ciobanu, şi a fost prezentată expoziţia de fotografii „Parteneriatul Republica Moldova – NATO în imagini”.  Evenimentul a fost organizat de către Centrul de Informare şi Documentare privind NATO în colaborare cu Ministerul Apărării al Republicii Moldova, cu ocazia derulării proiectului „Săptămîna NATO în Moldova”. La eveniment au fost prezenţi reprezentanţi ai instituţiilor de stat, ambasadori şi ataşaţi diplomatici ai misiunilor acreditate la Chişinău, militari, experţi autohtoni şi străini pe probleme de securittate, etc.

Evenimentul a început cu un cuvînt de deschidere al Ministrului Apărării, Valeriu Troenco care s-a referit la rezultatele şi beneficiile mutuale ale cooperării Republicii Moldova cu NATO în ultimii 20 de ani. După introducerea făcută de dl ministru, a urmat prezentarea de către dl col. Vitalie Ciobanu – directorul Centrului de Istorie şi Cultură Militară, a monografiei „NATO – Parteneriat pentru Pace – Republica Moldova”. Dl Ciobanu, autorul acestei culegeri de studii şi documente, a făcut o analiză retrospectivă a traseului de colaborare dintre Republica Moldova şi NATO din ultimii 20 de ani.

În continuare, au vorbit invitaţii speciali la eveniment, printre aceştia fiind Georgi Stefanov,  şeful secţiei politice a Ambasadei Republicii Bulgaria – ambasadă Punct de Contact NATO în Republica Moldova, dl Viorel Cibotaru, director al Institutului European de Studii Politice, co-fondator al CID NATO in Moldova şi dl Victor Gaiciuc, ex-ministru al Apărării al Republicii Moldova. După încheierea alocuţiunilor, participanţii la eveniment au fost invitaţi să vizioneze galleria de fotografie cu genericul “Partneriatul Republica Moldova – NATO în imagini”.

  • IMG_9926
  • IMG_9908