Activitate post training ‘Elaborarea Planului Național de implementare a Rezoluției 1325 a Consiliului de Securitate al ONU’: perspective de colaborare

22 decembrie 2016

Comments are off for this post.
Activitate post training ‘Elaborarea Planului Național de implementare a Rezoluției 1325 a Consiliului de Securitate al ONU’: perspective de colaborare

În perioada 2016-2018, Centrul de Infromare și Documentare privind NATO din Moldova (CID NATO) în colaborare cu Ministerul Apărării al Republicii Moldova și Institutul de Securitate Inclusivă din Washington (ISI) implementează proiectul ‘Planul Național al Republicii Moldova de implementare a Rezoluției 1325 a Consiliului de Securitate al ONU’. Prima fază a proiectului va dura 6 luni, aceasta începând în luna septembrie, 2016. Iar primele activități ale proiectului au avut loc în perioada 24-28 octombrie. Ca o continuitate a acestor activități, CID NATO, la data de 21 decembrie a organizat o ședință de lucru cu participanții din cadrul primului workshop, care a avut loc în perioada 26-28 octombrie, dar și cu alte noi persoane interesate de proiect. Participanții au fost reprezentanți a mai multor instituții de stat, a societății civile, precum și a misiunilor internaționale precum EUBAM.
Activitatea a început cu un cuvânt de salut din partea Directorului Executiv al CID NATO – dna Elena Mârzac și dna. Ariel Gordon, coordonator de programe, ISI (via Skype), iar moderatorul a fost Dna Natalia Albu, cercetător, Academia de Științe a Moldovei. Aceasta a continuat cu un dialog constructiv purtat între participanți privind consolidarea eforturilor în promovarea Rezoluției Consiliului de Securitate al ONU, aceștia discutând despre acțiunile sale întreprinse după workshop-ul din octombrie în vederea promovării Rezoluției în cadrul instituțiilor pe care le reprezintă. În același context, a fost exprimată dorința tuturor de a fi implicați ulterior în alte activități.
Un punct important care a fost discutat au fost ulterioarele acțiuni care trebuie întreprinse atât de către directorii și co-directorii proiectului, cât și de reprezentanții instituțiilor de stat și societății civile implicate deja în proiect. Prin urmare au fost identificate noi priorități care urmează a fi examinate și puse în aplicare.
Pentru mai multe informații cu referire la acest proiect, vă rugăm să ne contactați la adresa de email [email protected] sau la nr. de tel. 022 57 78 24.