CID NATO lansează un Punct de Informare NATO în incinta Academiei de Administrare Publică.

17 noiembrie 2014

Comments are off for this post.
CID NATO lansează un Punct de Informare NATO în incinta Academiei de Administrare Publică.

În data de 11 noiembrie, Centrul de Informare şi Documentare privind NATO în Moldova a lansat un nou Punct de Informare NATO în incinta Academiei de Administrare Publică.

La lansarea Punctului de Informare au participat dl Andrei Groza, prim-prorector AAP, fondatorul CID NATO, Viorel Cibotaru şi Directorul executiv CID NATO, Elena Mârzac, dna Rodica Sobieski-Camerzan, şefa Bibliotecii AAP şi coordonatorul Punctului de Informare NATO din cadrul acestei instituţii, precum şi masteranţi şi reprezentanţi ai corpului profesoral AAP. Participanţii la eveniment au avut ocazia să urmărească un film documentar despre evoluţia Alianţei Nord-Atlantice de la formarea sa în 1949 pînă în prezent. Ulterior, dl Cibotaru a oferit o prezentare despre importanţa şi actualitatea misiunii şi obiectivelor NATO, referindu-se la avantajele parteneriatului RM-NATO.
Prezentarea a fost urmată de discuţii şi dezbateri despre criza din ucraina, relaţiiile NATO-Rusia şi deciziile de la Summit-ul NATO din Ţara galilor.

Inaugurarea a fost precedată de o sesiune de discuţii privind activitatea CID NATO cu 34 funcţionari publici debutanţi, care urmează un curs de iniţiere în cadrul AAP. Discuţia a fost moderată de către directorul de programe CID NATO, Patricia Zghibarţa, care a vorbit despre activităţile de diplomaţie publică organizate sub egida NATO în Republica, precum şi despre evoluţia parteneriatului RM-NATO.

Reamintim că cele două evenimente fac parte din proiectul „NATO Media Campaign” şi au drept scop informarea publicului larg despre activităţile NATO şi relaţia Alianţei cu Republica Moldova.