Conferința Națională Interuniversitară: Securitatea națională a Republicii Moldova în contextul provocărilor regionale de securitate

17 noiembrie 2014

Comments are off for this post.
Conferința Națională Interuniversitară: Securitatea națională a Republicii Moldova în contextul provocărilor regionale de securitate

Centrul de Informare şi Documentare privind NATO în Moldova în colaborare cu Universitatea Liberă Internaţională din Moldova a organizat în data de 14 noiembrie Conferinţa cu genericul  „Securitatea națională a Republicii Moldova în contextul provocărilor regionale de securitate”.Evenimentul a avut loc la Universitatea Liberă Internațională din Moldova, Sala Mediateca.
În cadrul Conferinţei au participat studenţi, masteranzi, doctoranzi, dar şi experţi internaţionali – dl Radu Ungureanu de la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, România şi dl Yuriy Temirov de la Universitatea de Stat din Donețk, Ucraina.

 

Alocuțiuni de deschidere au fost ținute de Nicolae ȚÂU, Dr. hab., Vice-rector pe cooperare internaţională la ULIM şi Elena MARZAC, Director CID NATO în Republica Moldova.
Sesiunea plenară a Conferinţei a fost prezidată de către Alla ROŞCA, membru fondator al CID  NATO în Moldova.
Dr. Radu UNGUREANU  a ţinut o prezentare la tema „Modele şi contra-modele hegemonice în gestionarea securităţii europene” şi, iar profesorul Yuriy TEMIROV, o comunicare la tema „Originea crizei actuale din Ucraina: dimensiunea Donbass. Lecţii pentru ţările din vecinătate”.

 

Conferinţa a fost constituită din trei module:

  • Modulul I „SECURITATEA NAŢIONALĂ: OPORTUNITĂŢI, CONSTRÂNGERI ŞI OPŢIUNI”,
  • MODULUL II. „IMPLICAŢIILE MEDIULUI REGIONAL DE SECURITATE ASUPRA SECURITĂŢII NAŢIONALE A REPUBLICII MOLDOVA”
  • MODULUL III. „INSTITUTII SI MECANISME DE ASIGURARE A SECURITATII LA NIVEL REGIONAL SI INTERNATIONAL”

Câştigătorii au fost premiaţi cu o serie de cărţi despre securitate şi și toate materialele conferinței vor fi publicate Compendiul  „Securitatea națională a Republicii Moldova în contextul provocărilor regionale de securitate”.

Evenimentul a avut loc in cadrul proiectului ”Security for You(th)” pe care Centrul de Informare și Documentare NATO îl  implementează în prezent. Pentru informații suplimentare ne puteți contacta a adresa de e-mail: [email protected], sau la tel. +373 22 577 824