Consolidarea rezilienței față de dezinformare

28 iulie 2021

Comments are off for this post.
Consolidarea rezilienței față de dezinformare

Centrul de Informare și Documentare privind NATO din Moldova (CID NATO) în perioada mai-octombrie 2021 implementează proiectul ”Suport pentru presa independentă și consolidarea rezilienței față de dezinformare”. Astfel, la data de 23 iulie, a fost organizat brainstorm pe tematica ”Securitatea între stereotipuri și realități” la care au fost invitați experți din mediul academic, reprezentanți mass-media și reprezentanți a societăților civile.

În cadrul evenimentului au fost puse în discuție cele mai înrădăcinate stereotipuri din domeniul securității și apărării și îndeosebi legate de alimentarea patrimoniului sovietic, deturnarea conceptului de neutralitate a Republicii Moldova, cooperarea cu NATO, conflictul transnistrean. Experții s-au exprimat asupra rolului instituțiilor in mediul de securitate și au explicat aceste proveniența acestor stereotipuri sau mesajul de propagandă care ele îl transmit.

Scopul proiectului este de a selecta zece cele mai des întâlnite stereotipuri din domeniul de securitate și apărare care vor fi dezmințite în cadrul unei broșuri. Acest proiect este implementat cu sprijinul Ambasadei Republicii Lituania în Republica Moldova și este finanțat de către Programul Lituanian de Cooperare pentru Dezvoltare și Promovare a Democrației.

  • 222712316_10161100852614992_6232161117851145658_n
  • LDC_logo
  • Embassy