Lecţia publică cu genericul “Cooperarea R.Moldova-NATO”

15 martie 2015

Comments are off for this post.
Lecţia publică cu genericul “Cooperarea R.Moldova-NATO”

Centrul de Informare şi Documentare privind NATO din Republica Moldova a organizat vizita oficială a reprezentanţilor Diviziei pentru Afaceri Politice şi de Securitate a NATO, dl Krisztian Meszaros şi dna Tanya Hartman.

În cadrul vizitei ofiţerii NATO au participat pe data de 9 martie la lecţia publică  cu genericul “Cooperarea R.Moldova-NATO”. Evenimentul a avut loc în cadrul Universităţii de Stat “Grigore Ţambal” din Taraclia şi a întrunit studenţi, precum şi profesori.

În cadrul lecţiei publice dna Tanya Hartman a abordat subiectul cooperării practice dintre NATO şi alte ţări, precum şi valorile după care se ghidează această Alianţă. Ofiţerul NATO  a menţionat faptul că “Fiecare ţară are dreptul de a-şi alege modalitatea de apărare şi modelul de securitate pe care sa îl urmeze”. Dl Krisztian Meszaros în cadrul comunicării sale s-a referit la beneficiile din urma cooperării cu NATO, dumnealui s-a referit la ce poate oferi NATO şi vice-versa. Ofiţerul NATO a menţionat că “Neutralitatea unui stat nu semnifică pasivitate pe arena politică. Ţările neutre pot fi foarte active în domeniul respectării şi promovării drepturilor omului, precum şi democraţiei. ”

Studenții și profesorii au discutat în sesiunea de intrebari și răspunsuri relaţia dintre Federaţia Rusă şi NATO, conflictul din Transnsistria, scutul antirachetă, domeniul managementului dezastrelor, dreptul minorităţilor entice, securitatea informaţională etc.

Pentru detalii suplimentare cu privire la proiectele și activitatatea de diplomație publică a CID NATO, vă rugăm să ne contactați la adresa electronică [email protected] sau la numărul de telefon +37322 577 824