Lecția publică “Georgia’s path to NATO”

10 mai 2016

Comments are off for this post.
Lecția publică “Georgia’s path to NATO”

NATO Week în Moldova reprezintă un proiect implementat de către Centrul de Informare și Documentare NATO în Moldova, acesta constă dintr-o serie de evenimente publice menite să promoveze activitățile și proiectele NATO, asigurând în același timp un acces mai bun la informații obiective despre Parteneriatul NATO – Moldova.

În cadrul acestui proiect, CID NATO organizează lecția publică destinată studenților și masteranzilor din diverse instituții de invâțământ superior cu genericul: Georgia’s path to NATO și care va fi susținută de Dl. Zurab AGLADZE, lector în cadrul Institutului Georgian pentru Afaceri Publice, Membru al Consiliului Atlantic din Georgia.

Zurab Agladze a absolvit Academia Militară din Georgia, fiind licențiat în istorie.Ulterior a făcut masterul în Studii Strategice la Universitatea din Columbia, SUA. În prezent lucrează asupra tezei de doctor la Institutul de Politici Publice din Georgia GIPA. Domnul Zurab, de asemnea, este lector în cadrul acestei instituții. În timpul carierei sale dumnealui a activat în calitate de Rector al Academiei Naționale de Apărare din Georgia; Șeful Departamentului de Siguranță și Securitate „Dexus„; Șeful Departamentul Educație a Personalului Comun; Comandantul forțelor terestre; Comandant al brigăzii V; Reprezentant național superior în sediul forțelor coaliției (Bagdad); Comandant adjunct al brigăzi de infanterie II; Comndantul batalionului „Sachkhere”. Dumnealui și-a început cariera în calitate de conducător al centrului pentru pregătire a operațiunilor de menținere a păcii. Domnul Zurab a fost distins cu următoarele premii: Medalia „Pentru rezultate excelente în cadrul sistemului Ministerul Apărării georgian”, „Steaua de Bronz” a Statelor Unite ale Americii, precum și „Medalia pentru curaj”.

Activitatea se va desfășura în limba engleză, cu începere de la ora 14:00, în cadrul CID NATO, str. Bănulescu Bodoni, 2A.

Pentru informație adițională, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de email [email protected] sau la nr. de tel.: 022 57 78 24.