Lecție publică la ULIM cu participarea lui Viorel Cibotaru

29 octombrie 2014

Comments are off for this post.
Lecție publică la ULIM cu participarea lui Viorel Cibotaru

Centrul de Informare și Documentare privind NATO a organizat marți, pe data de 28 octombrie o lecție publică cu participarea lui Viorel Cibotaru, directorul Institutului European de Studii Politice. Prelegerea a fost adresată studenților ULIM, fiind susținută în Aula NATO (sala 716) a Universității Libere Internaționale din Moldova. La eveniment au mai fost prezenți Nicolae Țâu – primul ministru de externe al R. Moldova, iar în prezent prorector al ULIM, precum și Mihai Cernencu și Viorica Țîcu – profesori universitari.

În prelegerea sa, dl Cibotaru s-a axat pe trei subiecte: 1) istoricul și evoluția Alianței Nord-Atlantice, 2) istoricul și evoluția relațiilor R. Moldova cu NATO de la semnarea Parteneriatului pentru Pace și pînă în prezent și 3) necesitatea cooperării dintre țara noastră și NATO în condițiile din prezent în care amenințările la adresa securității în regiunea Europei de Est au sporit simțitor. La sfîrșitul prelegerii a urmat sesiunea de întrebări și răspunsuri în cadrul căreia profesorii au discutat cu sudenții perspectivele de colaborare dintre R. Moldova și NATO, viitorul Alianței Nord-Atlantice și a securității pe continent.

Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului “Security for You(th)” pe care centrul de Informare și Documentare NATO îl i plementează în prezent. Pentru infromaţii suplimentare şi detalii, ne puteţi contacta la adresa de email [email protected] sau tel.:+373 22 577824.