Lecţie publică susţinută de Alexander Vershbow: Miturile şi beneficiile parteneriatelor NATO

15 mai 2014

Comments are off for this post.
Lecţie publică susţinută de Alexander Vershbow: Miturile şi beneficiile parteneriatelor NATO
Pe 13 mai, dl Vershbow – adjunctul Secretarului General al NATO,  aflat în vizită la Chişinău în vederea participării la evenimentele din cadrul „Săptămînii NATO în Moldova, s-a deplasat la Comrat, unde a susţinut o lecţie publică la tema „Miturile şi beneficiile parteneriatelor NATO” în cadrul Universităţii de Stat din Comrat. Evenimentul a fost organizat în comun de către Centrul de Informare şi Documentare privind NATO şi ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova.
Prelegerea a fost ţinută în limba rusă şi la ea au fost prezenţi studenţi şi membri ai corpului didactic. În expunerea sa, dl Vershbow s-a referit la cooperarea dintre Republica Moldova şi NATO în cadrul Parteneriatului pentru Pace subliniind importanţa aspectelor non-militare ale colaborării dintre ţara noastră şi Alianţa Nord-Atlantică. Publicul s-a arătat deosebit de interesat de aceste aspecte, itervenind cu numeroase întrebări despre cooperarea R. Moldova cu NATO în vederea eliminării pesticidelor şi a chimicalelor învechite, a ştiinţei şi cercetării, a luptei împotriva terorismului, ori în legătură cu situaţia actuală din Ucraina.
Alexander Vershbow s-a aflat în vizită în Republica Moldova în perioada 12-14 mai în contextul desfăşurării proiectului Săptămîna NATO în Moldova. Mai jos reproducem linkul la care poate fi accesat textul integral al cursului ţinut de dl.

 

Vershbow la Universitatea Publică din Comrat:

http://www.nato.int/cps/en/natolive/opinions_109808.htm

http://gagauzia.md/newsview.php?l=ru&idc=390&id=5107