Proiecţia filmului “Headquarters”

3 noiembrie 2014

Comments are off for this post.
Proiecţia filmului “Headquarters”

În data de 31 octombrie, Centrul de Informare şi Documentare privind NATO din Moldova a organizat proiecţia filmului “Headquarters” la cinematograful Gaudeamus. Filmul artistic a oferit o imagine asupra modului în care operează NATO în contextul unei crize de securitate şi asupra provocărilor la adresa securității internaţionale.

La eveniment au fost prezenţi Ambasadorul României, Excelenţa Sa dl Marius Gabriel Lazurca şi Ambasadorul Slovaciei, Excelenţa Sa dl Robert Kirnag. La film au fost invitați studenți ai USM, ULIM, IRIM, „Perspectiva” și alte instituții de învățămînt superior din Chișinău. Reprezentanţii celor două state membre NATO au relatat despre experienţa României şi Slovaciei în parcursul lor de aderare la Alianţa Nord-Atlantică şi s-au referit la benificiile cooperării cu NATO.

În urma difuzării filmului, elevii şi studenţii instituţiilor de învăţământ din Chişinău, precum şi reprezentanţii societăţii civile care au luat parte la eveniment, au avut ocazia să discute cu ambasadorii despre ce este NATO şi care este importanţa cooperării Republicii Moldova cu NATO. Toţi cei prezenţi au avut ocazia să vizioneze expoziția de caricaturi cu genericul „Percepţia NATO în Republica Moldova: Mit şi Realitate”. Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului Security for You(th), implementat de către CID NATO cu suportul Diviziei de Diplomaţie Publică a NATO.

  • IMG_0989
  • IMG_2229
  • IMG_1005
  • IMG_2231
  • IMG_2224