Punct de Infomare privind NATO inaugurat la Universitatea de stat din Comrat

6 mai 2015

Comments are off for this post.
Punct de Infomare privind NATO inaugurat la Universitatea de stat din  Comrat

DSC_6022Pe 4 mai 2015 CID NATO, în colaborare cu Ambasada Turciei în Republica Moldova, a inaugurat Punctul de Informare și Documentare privind NATO în incinta Universității din Comrat.

La eveniment a participat Rectorul Universității din Comrat, doamna Zinaida Aricova, directorul CID NATO, Elena Mârzac și dna Alla Roșca, membru-fondator al CID NATO. La inaugurare a luat parte parte și E.S. dl Mehmet Selim Kartal, ambasadorul Republicii Turce în R. Moldova care a subliniat faptul că Alianța Nord-Atlantică este o organizație care promovează libertatea, iar Turcia, inclusivprin intermediul Alianței, încearcă să edifice un stat de drept, democratic, pentru că aceasta este o garanție a securității naținale și regionale. Ambasadorul a făcut de a semenea o incursiune în proiectele pe care le Turcia le susține în cadrul Alianței, atît pe plan politic cît și militar.

Evenimentul a fost urmat de conferința universitară la tema “Intensificarea extremesmului: o amenințare emergentă/neconvențională la adresa securității Europei”. Participanții au prezentat lucrări pe subiectul terorismului și tatul terorismului în dreptul internațional, extremismul islamic, instituțiile responsabile de combaterea terorismului și pîrghiile legale ale Republicii Moldova în lupta contra terorismului.

Inaugurarea Punctului de Informare NATO din cadrul USC precum și conferința universitară ținută cu aceeași ocazie au avut loc în cadrul “Săptămîna NATO în Republica Moldova, ediția 2015” pe care CID NATO îl implementează în această perioadă. Pentru informații suplimentare cu pivire la proiectele implementate de CID NATO în 2015, vă rugăm ne contactați vă rugăm să ne contactați la adresa electronică [email protected] sau la numărul  de telefon +22577824.