Vizita de studiu a jurnaliştilor în Kosovo

23 septembrie 2015

Comments are off for this post.
Vizita de studiu a jurnaliştilor în Kosovo

Centrul de Informare și Documentare privind NATO din Republica Moldova şi Ministerul Apărării implementează proiectul “Consolidarea capacităților jurnaliștilor în reflectarea subiectelor de securitate și cooperare dintre Republica Moldova și NATO”.
Scopul acestui proiect  este de a oferi o platformă de dialog pentru jurnaliști, pe de o parte, și  reprezentanții instituțiilor de stat  şi  NATO, de cealaltă parte.

În cadrul activităților acestui proiect au participat jurnaliști locali, reprezentanți ai mass-media. Trainingurile au fost ţinute de  ofițeri de relații publice din unitățile militare care au beneficiat de îndrumare din partea experților mass-media care lucrează la Cartierul General al NATO, precum și de reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe și experți naționali și internaționali. Activitățile proiectului sunt axate pe percepția corectă şi echidistantă a aspectelor legate de securitate, apărare şi NATO.

Partea finală a acestui proiect constă într-o vizită de studiu la Kosovo, desfăşurată în perioada 27-29 septembrie 2015. Jurnaliștii cei mai motivați și proactivi pe parcursul perioadei de traininguri au obţinut posibilitatea de a beneficia de vizita de studiu în Kosovo.
Scopul acestei vizite este de a familiariza jurnaliştii cu rolul şi importanţa participării Republicii Moldova la misiunea KFOR condusă de NATO în Kosovo. Astfel, grupul de jurnaliști din Moldova va vizita baza italiană „Camp Villagio” în cadrul căreia sunt dislocate trupele din Moldova.
După finilizarea vizitei de studiu, jurnaliştii vor avea posibilitatea de a reflecta  imparțial și obiectiv participarea Moldovei la misiunea KFOR în Kosovo.
Grupul de lucru ce va participa la vizita de studiu este compus din 10 persoane (jurnaliști, reprezentanți CID NATO).

Pentru mai multe detalii cu privire la proiectele aplicate de către CID NATO vă rugăm să ne contactați pe adresa electronică [email protected] sau la numărul  de telefon +22577824.
carte-kosovo