Workshop: Dezinformarea și necesitatea de a consolida Comunicarea Strategică

25 noiembrie 2016

Comments are off for this post.
Workshop: Dezinformarea și necesitatea de a consolida Comunicarea Strategică

Centrul de Informare şi Documentare privind NATO în Moldova implementează în perioada octombrie-decembrie 2016 proiectul „Consolidarea capacităţilor jurnaliştilor și formatorilor de opinie în reflectarea subiectelor de securitate şi apărare”. Acest proiect are ca obiectiv consolidarea capacităților mass-mediei autohtone, ofițerilor de presă și a formatorilor de opinie şi cuprinde mai multe activităţi, printre care, un curs de două zile de instruire cu scopul de a reflecta obiectiv și de a promova aspectele legate de securitate și apărare.

În cadrul proiectului la data de 23 noiembrie am organizat workshop-ul “Dezinformarea și necesitatea de a consolida Comunicarea Strategică”. Evenimentul a fost susținut de Susanne Kiefer, comunicator din cadrul Grupului operativ StratCom de Est al Serviciului European de Acțiune Externă.

Evenimentul a început cu cuvântul de introducere al Elenei Mârzac, Director Executiv, CID NATO, a specificat necesitatea contracarării propagandei ruse în Republica Moldova și importanța misiunei EU StratCom în analiza și monitorizarea instituțiilor media în distribuirea informației cetățenilor.

Susanne Kiefer a prezentat despre The Disinformation Review, o platformă care adună exemple ale dezinformării pro Kremlin și le diseminează săptămânal. În cadrul evenimentului s-a menționat și despre specificul RM, mass-media conținând o mulțime de canale Rusești care dau naștere unei manipulări a populației. Scopul EU STRATCOM este de a cerceta studiile de comunicare pentru a extrage cele mai bune practici și lecții învățate, de a dezvolta strategii de comunicare și un curs online cu genericul „strategii de comunicare pentru începători”, cursuri pentru funcționari superiori, cursuri de bază și avansate pentru ofițeri.
Spre sfârșitul evenimentului participanții au adresat întrebări cu referire la procesul de contracarare a propagandei din RM, precum și elementele strategice ale dezinformării.

În cazul în care aveţi careva întrebări, sau sugestii ori propuneri în acest sens, vă rugăm să ne contactaţi pe adresa de mail [email protected] sau la numărul de telefon +373 22 577 824.